En Sıcak Konular

''İstenirse o hakimi açıklarım''

1 Ocak 2014 10:08 tsi
''İstenirse o hakimi açıklarım'' Yargıtay'da görevli bir 'paralel imam'ın bazı dosyaları Fethullah Gülen'e gönderdiğini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, istendiği takdirde bu ismi ilgili kurumlarla paylaşabileceğini söyledi.

Yargıtay'da görev yapan ve Gülen Hareketi'ne bağlı bir adliye mensubunun bazı dava dosyalarını Fethullah Gülen'in incelemesi için ABD'ye gönderdiği iddiası ortalığı karıştırdı. İddiayı dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kendisini 'iftira atmakla' eleştiren Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'a verdiği cevapta önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada, 'Uzun yıllara dayanan siyasi hayatımda araştırıp kanaat sahibi olmadığım hiçbir konuda kara propaganda veya iftira amaçlı beyanım olmamıştır' değerlendirmesi yaptı.

TALEP OLURSA...

'Gündeme getirdiğim ve yeni öğrendiğim konunun ayrıntıları ile ilgili sahip olduğum bilgileri yetkili merciin usulünce talebi halinde paylaşabileceğimi ifade etmek isterim. Avukat Albayrak, konuşmamdaki bazı cümlelerin nezaket ve edep sınırlarını aştığını iddia etmektedir. Bu anlama gelecek hiçbir beyanım olmamıştır' diyen Şahin, Fethullah Gülen'e de bir kez daha 'Ülkeye dön' çağrısında bulundu.

Talihsiz çalakalem açıklama

Konuşmasının 'yolsuzluk konusunu perdelemek amacını taşıdığı', 'konuşmada yolsuzluk konusuna hiç değinilmediği' iddialarının da doğru olmadığını vurgulayan Şahin, hiç kimsenin hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadan suçlu ilan edilemeyeceğini söylediğini aktardı. Şahin, 'Görülmektedir ki muhterem Fethullah Gülen Hocaefendinin avukatı Sayın Nurullah Albayrak'ın yaptığı tarafımı itham eden açıklama, maalesef, söz konusu konuşmamın bütünü incelenmeden yapılan, talihsiz, çalakalem bir açıklamadan ibaret kalmıştır' ifadelerine yer verdi.

Gereğini yaparız

Yargıtay Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. 'Kamuoyunda yer aldığı şekliyle iddialar, kurumumuzca yasal girişim yapılmasını sağlayacak ve yeterli bir sonuca ulaşmayı temin edecek somut bilgiler içermemektedir. Somut bilgi ve belge ibrazı halinde gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır' ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Yargıtay, kurumda görevli personelin anayasanın 138. maddesine göre hareket ettiğini ve 'bağımsız; anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak' vicdani kanaatlerince hüküm verdiğini kaydetti. Yargıtay, somut bilgi ve belgenin ibrazı halinde gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılacağını vurguladı.

Yeni Şafak



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs