En Sıcak Konular

Komutandan sert uyarı

15 Ağustos 2007 19:05 tsi
Komutandan sert uyarı Diyarbakır Orduevi Orgeneral Kaya Yazgan Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, terör örgütünün, terörle gerçekleştiremediğini, isteklerini, yasal görünümdeki uzantıları vasıtasıyla elde etmeye çalıştığını

Orgeneral Iğsız'dan sert uyarı 
 

Diyarbakır Orduevi Orgeneral Kaya Yazgan Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muhabere Destek Eğitim Komutanlığı görevine atatan Korgeneral A. Cahit Sarsılmaz, 7. Kolordu Komutanlığı görevini Korgeneral Bekir Kalyoncu'ya devretti.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, törende yaptığı konuşmada, 7. Kolordu Komutanlığı görevini 2 yıl boyunca üstün bir vazife anlayışı ve başarıyla yapan Korgeneral Sarsılmaz'ın, 7. Kolordu Komutanlığının öncelikli görevi olan terörle mücadelede öngördüğü planlı, özverili, kararlı ve vatandaşla teröristi birbirinden ayrı tutan yaklaşımıyla çok başarılı olduğunu söyledi.

Korgeneral Kalyoncu'yu yakından tanıdığını ve kısa süre öncesine kadar beraber çalıştığını ifade eden Orgeneral Iğsız, “Üstün vasıfları olan, tecrübeli, kendini her alanda geliştirmiş, bugüne kadar üstlendiği görevleri üstün başarıyla yerine getirmiş bir generaldir. 7. Kolordu, emin ellere teslim edilmiştir” dedi.

"TERÖRÜN YASAL GÖRÜNÜMDEKİ UZANTILARI..."

Orgeneral Iğsız, törene katılan askeri yetkililere şöyle seslendi:

“Bölücü terörle mücadelemiz her geçen gün artan bir kararlılıkla sürdürülmekte ve başarıya doğru önemli adımlar atılmaktadır. Ancak, terör örgütü, terörle gerçekleştiremediğini, isteklerini, yasal görünümdeki uzantıları vasıtasıyla elde etmeye çalışmaktadır. Demokrasi, insan hakları gibi herkesin benimsediği, saygı duyduğu evrensel kavramların içeriğini çarpıtarak arkasına saklanmaktadır. Bunların cumhuriyetin temel değerleriyle sorunları vardır. Atatürkçü düşünceyi en büyük engel olarak görmektedir. Ne yazık ki bu konuda yalnız değillerdir. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında rejimle cumhuriyetin temel değerleriyle sorunlu olanlar, farklı amaçlarla, ayrılıkçı unsurlarla, fazla görünür olmayan iş birliğine girmektedir. Hedeflerine ulaşmak için el birliğiyle Atatürk'ü ve bize vasiyeti olan düşünce sistemini yüreklerden silmek ve böylelikle cumhuriyetin temel değerlerini korumasız hale getirmek istiyorlar. Huzurunuzda ifade ediyorum, beyhude bir çabadır.”
Korgeneral A. Cahit Sarsılmaz ise daima daha iyiye daha güzele ulaşmak için insana ve çağdaş bilgiye değer vererek hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

Hizmet süresi içerisinde hiçbir ideolojinin tesiri altında kalmadığını ifade eden Korgeneral Sarsılmaz, şöyle konuştu:

“Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik düşünceye gönülden inanan ve her türlü siyasi düşüncenin dışında, üstün bir disiplin anlayışına sahip, kendini yalnız ülke savunmasına adamış komutanlar, kıtalar yetiştirmeye çalıştım. Kolordumuz vatanı korumak ve kollamak olan yasal vazifesine her an hazır bulunmayı, bölgede yaşayan vatandaşlarımızla bütünleşerek onlara sorunlarının çözümünde yardımcı ve destek olmayı hedeflemiştir.”

Korgeneral Bekir Kalyoncu da 7. Kolordunun üstün disiplin, eğitim, yüksek fizik ve moral gücüyle yoğrulmuş bir bütün halinde Ulu Önder Atatürk'ün düşünce sistemi ışığında her türlü tehdide karşı daima harbe hazır bulunarak, hürriyet ve bağımsızlığın, toprak bütünlüğünün, güven ve huzurun teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.

KİŞİSEL KIRGINLIKLAR KAMU GÖREVİNE YANSITILMAMALIDIR
 
19 Mayıs Kışlası'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Tümgeneral Naci Beştepe, kamu  görevlilerinin, devletin emrinde, milletin hizmetinde olduklarını  bir an olsun akıllarından çıkarmaması gerektiğini söyledi.

“Devleti temsil sorumluluğunu unutup rüzgar nereden esiyorsa o yönde  hareket edenler, iktidar ve güç kimdeyse ona hizmet edenler, daha üst  düzeyde makamlara getirilebilir” diyen Tümgeneral Naci Beştepe, şöyle  konuştu:

“Ancak o makamları da dolduramaz, kendilerini oralara getirenlerin  maşası olmaya devam ederler. Asıl hizmet edilmesi gereken halk da her  şeyi görür ve herkese değerini biçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü  gelenekleri, yazılı olmayan kuralları olan bir devlettir. Devleti temsil  edenler bunları içine iyi sindirmelidir. Kişisel ve aileden kaynaklanan  kırgınlıklar kamusal faaliyetlere yansıtılmamalıdır. Diğer kurum ve  makamlara verilen değer, devlete, millete ve kendi kurum ve makamına  verilen değerin ölçütüdür. Zamana ve kişilerin statü değişikliklerine  bağlı olarak kaypak davranış sergilenmesi, mertlik, kararlılık ve  tutarlılık gerektiren devlet adamlığı niteliklerinin yetersizliğini  gösterir.”

Konuşmaların ardından, Korgeneral Sarsılmaz, Korgeneral Kalyoncu'nun yakasına birlik sembolünü taktı. Korgeneral Kalyoncu da Sarsılmaz'a komuta süresince kullanılan komutanlık forsunu hediye etti.
Daha sonra, görev devir-teslim tekmili verildi.

hürriyet



Bu haber 3,780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,692 µs