En Sıcak Konular

Topbaş'tan iddialara yanıt

30 Aralık 2013 12:31 tsi
Topbaş'tan iddialara yanıt İBB Başkanı Kadir Topbaş, Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, ''Etiler'deki arazinin tapuları büyükşehir belediyesinde, araziyle ilgili henüz adım atılmadı'' dedi.

Topbaş şunları söyledi:

''Açık ve şeffaf bir ihale ile yapılmaktadır. Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı.

Acaba diyorum bizim 400 km hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var? Ulaşım konusunda sorunları ancak biz çözeriz. Şundan emin olun hayal edilmeyenleri ancak biz gerçekleştiririz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez.

Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydu bu denli yatırım olmazdı.

Herkese eşit mesafedeyiz. İlkeli bir duruşumuz var. Hak etmeyene hak etmediği şeyi vermeyiz. Kentsel yenileme gereken bir kentte yaşamaktayız. Makul ölçülerde gerekenler gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Silüeti bozacak yapılarla ilgili çok ciddi hassasiyetimiz var.

Bu kente metro kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bir iddia ortaya atıp da işi sıkıntıya sokmak doğru değil. Birileri iddialar ortaya atabilir. Belki suç üstü yapmaları gerekirdi. Bir sözü ortaya atarlarsa acaba bizim önümüze engeller mi koymaya çalışılıyor diye düşünüyoruz. İnşallah 400 km'ye de geçeceğiz.

İşlerimiz ortadadır. İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. Birileri farklı proje ve söylemler geliştirebilir ama biz iş, hizmet üretiyoruz. İstanbullular zaten biliyor. Alnımız açık, başımız dik. Başarılarımız ve hedeflerimiz var. Yaptıklarımız ortada, eserlerimizle konuşuyoruz. İstanbullulara güveniyorum.''

ntvmsnbc

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs