En Sıcak Konular

THY'de grev süreci-Son durum

15 Ağustos 2007 17:18 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, grev kararı alınan Türk Havayolları (THY) ile Hava-İş Sendikası yetkililerinin 20 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'da bir araya geleceklerini bildirdi.

Başesgioğlu'nun çağrısı üzerine THY ve Hava-İş Sendikası yetkililerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında katıldığı toplantı sona erdi.

Bakan Başesgioğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Çalışma Genel Müdürü Saadettin Akyıl'ın THY yetkililerini, Cuma günü de Hava-İş Sendikası yetkililerini ziyaret edeceklerini belirtti.

Görüşmeler sırasında taraflar arasındaki uyuşmazlık konularıyla ilgili değerlendirmeleri alarak, arabuluculuk yapacaklarını belirten Başesgioğlu, tarafların 20 Ağustos Pazartesi günü bir araya gelerek ''revize önerilerini birlikte değerlendirme imkanı bulacaklarını'' kaydetti.

Başesgioğlu, görüşmenin sorunu barışçıl yollarla çözülmesine katkı sağlayacağını ifade ederek, kendisinin de süreci daha dikkatli takip edeceğini ve tarafların ihtiyaç duyması halinde arabuluculuk yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda uyuşmazlık maddelerinin hiçbirinin gündeme gelmediğini anlatan Başesgioğlu, tarafların uzlaşmacı tavırları dolayısıyla teşekkür etti.

Başesgioğlu, bir soru üzerine, toplantıda yalnızca takip edilecek sürecin formatını belirlediklerini dile getirerek, ''Bir uzlaşma olabilmesi için tarafların çakılı pozisyonda kalmamaları gerekir. Bir uzlaşma sağlanacaksa herkes kendi durumuna, imkanlarına göre bir açılım yapmak durumundadır'' dedi.

Türk Hava Yolları (THY) ve Hava-İş Sendikası yetkilileri bugüne kadar anlaşma sağlanamayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun çağrısı üzerine bir araya gelmişti.
 
samanyolu haber



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,442 µs