En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit'ten Çölaşan tepkisi

15 Ağustos 2007 16:56 tsi
Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi tarafından işten çıkartılmasına en sert tepki Rahşan Ecevit'ten geldi. Ecevit'in "şeriatçılar" vurgusunu yaptığı açıklaması şöyle:

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit ve gazeteci meslek örgütleri, Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Rahşan Ecevit, 'Ülkemiz bir şeriat devleti olma yolunda adım adım ilerlerken önündeki en büyük engel olan düşünce ve basın özgürlüğünün önünü kesmek için ilk adım atılmıştır' görüşünü savundu.

Gazeteci örgütleri ise 'Bu bir iş feshinin de ötesinde basın ve ifade özgürlüğünün, bu özgürlüklere herkesten çok sahip çıkması gereken medya kuruluşlarınca ayaklar altına alınmasının bir örneğini oluşturmaktadır' dedi.

Rahşan Ecevit yazılı açıklamasında, Çölaşan'ın işten çıkarılmasını 'basın özgürlüğüne indirilen büyük bir darbe' olarak niteledi. ABD ve AB'nin, Türkiye'nin bir şeriat devleti olmasını istediğini ve 'İslam ülkelerinin başını çekersiniz' diye Türkiye'nin teşvik edildiğini savunan Ecevit, 'Düşünce ve anlatım özgürlüğünün işten, aştan, odun ve kömürden önce geldiğini halkımızın anlayacağı günler uzak değildir. Boşuna dememişler; bir musibet bin nasihatten iyidir' dedi.

-GAZETECİLERDEN ÇÖLAŞAN'A KINAMA-

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabir Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilciliği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği ve Haber-Sen, Çölaşan'ın işten çıkarılmasıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Ortak açıklamada, Çölaşan'ın 'keyfi bir kararla' işten çıkarılmasına tepki gösterilerek, nedenleri ve sonuçlarının endişeyle izlendiği belirtildi.

'Medya sahiplerinin ticari kaygıları ne yazık ki onları hükümetlerin esiri haline getirmektedir' denilen açıklamada, medyanın bir yandan devlet kontrolünde bir yandan da tek bir işveren egemenliği altına girme eğiliminin basın özgürlüğü açısından ciddi bir tehdit olduğu ifade edildi. Açıklamada şunlar vurgulandı:

'Basın emekçilerinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını kullanmaları için üzerlerine düşen kamusal görevi yerine getirirken sadece devlete karşı değil belki ondan daha çok medya sahiplerine karşı bağımsızlığının yasalarla ve sendikal örgütlülükle güvence altına alınması ihtiyacının aciliyetini ortaya koymaktadır.'

Aktif haber

 



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs