En Sıcak Konular

Uludere'de hayatını kaybedenler anıldı

28 Aralık 2013 21:05 tsi
Uludere'de hayatını kaybedenler anıldı Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde, Uludere'deki olayda hayatını kaybeden 34 kişi için anma etkinliği düzenlendi.

İlk olarak köy mezarlığında bir araya gelen kalabalık, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından dua etti. BDP Parti Meclisi Üyesi ve olayda yakınlarını kaybeden Ferhat Encü'nün, Abdullah Öcalan'ın mesajını okumasıyla devam eden etkinliğin ardından kalabalık, köy meydanına kadar yürüdü.

"Roboski, Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği"nin açılışını yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, köydeki çocuklar tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi.

Köy meydanında bir konuşma yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş, Kürt milletinin genci, yaşlısı, gücü, onuru, şerefi ve şehitleri gibi her şeyi olduğunu belirterek, "Tek eksiği var, o da Kürdistan'dır" ifadesini kullandı.

Uludere'nin acısını unutmayacaklarını vurgulayan Demirtaş, kardeşleriyle aralarına yapay sınırlar çekenler ve onları açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkum edenler olduğunu ileri sürdü.

Demirtaş, halkı sınır ticaretine mecbur bırakanların insanları öldürdüğünü iddia ederek, "Arkasından bize hakaret edecekler. 'Tazminatı ödedik, daha ne istiyorlar?' diyecekler. Bunların burnundan fitil fitil gelecek" diye konuştu.

Demirtaş, Uludere'de 2 yıl önce yaşanan olayın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Uludere'deki olayın sansürlendiğini ve unutturulmak istendiğini ancak olayın asla kapatılamayacağını, acının bireysel değil toplumsal ve tarihsel olduğunu ileri süren Demirtaş, İstanbul merkezli operasyonla ilgili de eleştirilerde bulundu.

Kalp krizi geçirdi

Bu arada, köy meydanındaki konuşmalar sırasında, Uludere olayında yeğenini kaybeden Miran Encü (46) adlı kadın, kalp krizi geçirdi.

Araçların yol üzerinde park etmesi nedeniyle uzun süre araçta bekletilen ve sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Encü, Uludere Devlet Hastanesine kaldırıldı. Encü, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

AA



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,428 µs