En Sıcak Konular

'Bunlar terör çetesi'

28 Aralık 2013 15:24 tsi
'Bunlar terör çetesi' Başbakan Erdoğan, "Bunlar istiyorlar ki şehit gelsin de oradan oy alalım. Bunlar tam terör çetesi, bunlar korsan. Maalesef ülkemize adeta bir karabasan gibi çöktüler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turgutlu'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 23 milyon tutarındaki 9'u kamu, 7'si özel sektöre ait 16 eser ve yatırımın hayırlı olmasını dileyerek, Celal Bayar Üniversitesine bağlı Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesinin, Hasan Üzmez Orta Okulunu, Orhan Polat Yağcı İlkokulunun hizmete alındığını, belediye tarafından inşa edilen yatırımları, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan Karaçalı Deresi taşkın koruma tesisinin de bugün resmi açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Verdikleri sözü tutarak, Manisa'yı büyükşehir statüsüne kavuşturduklarını, Turgutlu'nun 30 Mart'tan itibaren hem ilçe belediyesinden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anamuhalefet yani CHP belediyecilik nedir bilmez, diğeri de bilmez, ama belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz İstanbul'un belediye başkanlığından geliyor, İstanbul'da neler yaptığımızı biliyorsunuz. CHP'den aldık İstanbul'u, çöp dağlarından temizledik, hava kirliliğinden temizledik, susuzluktan kurtardık, Haliç'i temizledik. Bizden önceki bu zihniyetler maalesef kirliydi, bizden önceki bu zihniyetler çöp dağlarıyla İstanbul'u rezil etmişti ve bunlar İstanbulumuzu susuz bırakmıştı. Fakat biz 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik. Tertemiz bir İstanbul, çöp dağlarından kurtuldu, tertemiz bir İstanbul, hava kirliği diye bir şey kalmadı. Biz, geldiğimizde Türkiye'de 9 vilayette doğalgaz vardı ama şimdi 72 vilayette doğalgaz var, inşallah 2 yıl içerisinde 81 vilayetin tamamını halletmiş olacağız.

İnanıyorum ki Turgutlu 30 Mart'ta artık Manisa Büyükşehir Belediyesinin hizmetini alacak. Artık buradan en ücra köşedeki bir mahallede bile su, kanalizasyon noktasında ilçe belediyesi yapabildiğini yapar ama bundan sonra bu büyükşehire ait olacak. Büyükşehir buranın içme suyu sorunundan da sorumlu olacak, kanalizasyondan da sorumlu olacak. Bu bir imar bütünlüğü anlayışını getirirken aynı zamanda bir hizmet bütünlüğü anlayışını getirecek. Manisa'nın geneli artık gecekondulaşmadan kurtulacak. Nasıl? Kentsel dönüşüm ve değişimle işte bu modern bir şehirleşmenin, modern bir dönüşümün anlayışıdır. İnşallah bu anlayışla Turgutlumuz çok daha farklı, modern, güzel bir ilçe haline gelmiş olacak."

"Algı operasyonu başlattılar"

Başbakan Erdoğan, son günlerde hükümete, demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldığını, milletin bu saldırının asıl niyetini gördüğünü belirterek, bir vatandaşın tezahuratı üzerine "Eyvallah, güneş balçıkla sıvanmaz. Ben inanıyorum ki Turgutlu bu saldırının asıl gayesini çok iyi biliyor" dedi.

Olayların ilk gününden itibaren, hadise daha belli olmadan, işin aslı belli olmadan malum medyanın sahaya iteklendiğine, önce bir algı operasyonu başlatıldığına, "yolsuzluk ve rüşvet operasyonu", "tarihin en büyük yolsuzluğu" diyerek algı oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yargı, bir defa tertemiz pırıl pırıl olan hakimleri, savcıları tenzih ederim, ancak devletin içerisinde paralel devlet kurmaya çalışan merciler var, ve bunlar gizlilik esaslı olan belgeleri işte bu medyaya servis ettiler ve onlarla berati zimmet asıldır kaidesi var hukukta, yani bir suç sabit olmadan siz hiç kimseyi lekeleyemezsiniz, onu suçlu durumuna düşüremezsiniz. Eğer siz bunları daha baştan rüşvetçi, yolsuzluğa karışmış insan olarak ilan etmeye kalkarsanız, bu insanlar eğer masumsa bu toplumun içerisinde vatandaşlarının, komşularının, akrabalarının yüzüne nasıl bakacak? İşte bunu yaptılar, onun için ben diyorum ki Başsavcıya özellikle tebrikler sunuyorum. Neden? Çünkü 'sen, yapılması gereken görevi hukuk içerisindeki gibi yapmadın getir dosyaları' dedi. Ondan sonra ne oldu; Kalktı adalet sarayının önünde, medyayı da oraya toparladı, bizim gençlik yıllarında üniversitelerdeki marjinal grupların bildiri dağıtma işleri olurdu, o da aynı onlar gibi bildiri dağıtmaya başladı. Sen savcı mısın, böyle bir örgütün elamanı mısın, nesin? 2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu, bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıyorlar. Üstüne de 'terör örgütü' böyle bir yaftayı da yapıştırıyorlar, terör örgütü dediğin silahlıdır, bunların hangisi silahlı, nasıl bunu söyleyebilirsin?"

"Kadıköy'de, Taksim'de güya insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu"

Başbakan Erdoğan, bu yapılanların içinde Türkiye'nin düşmanları, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan uluslararası çevrelerin yer aldığını vurgulayarak, bu çevrelerin Türkiye içinde maşa olarak kullandıkları taşeronların da bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu işin içinde o malum medya var. O malum sermaye çevreleri var. Bu işin içinde kendilerine vazife verilmiş CHP yönetimi var, MHP yönetimi var. İşte en son sokakları da bu işin içine katmak için girişimde bulundular. Ne yaptılar? Kadıköy'de, Taksim'de güya insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu? Artık dökemiyorlar ve dökemeyecekler. Türkiye, şu anda çok boyutlu, çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya. Dışardan karanlık çevreler, içeride de onların maşaları Türkiye'yi yıpratmak, Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak, büyük ve yeni Türkiye'ye bir komplo düzenlemek için bir araya geldiler. Onlar ne yaparsa yapsın bunlara hiç kafanızı takmayın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bunlar istiyorlar ki şehit gelsin de oradan prim yapalım, oradan oy alalım. Böyle bir şey olur mu? Bunlar tam terör çetesi, bunlar korsan, korsan. Devletin içindeki o paralel yapılanmadan istifade etmek suretiyle maalesef ülkemize adeta bir karabasan gibi çöktüler" dedi

AA



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs