En Sıcak Konular

Gökçek: Ankaralı Aralık ayına kadar dişini sıksın

15 Ağustos 2007 15:16 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 907-970 metre küp su tükettiğini, bunun 200 bin metre küp azaltılması halinde su kesintisi yapılmayacağını bildirdi.

Gökçek, bazı beledile meclis üyeleri ile gazetecilere, Kızılırmak Projesi sahasını gezdirdi. Projenin süratle devam ettiğini belirten Gökçek, kendisinin de 2 günde bir helikopterle, yürütülen çalışmaları havadan denetlediğini söyledi.
      Kesikköprü Barajı ile İvedik Arıtma Tesisleri arasındaki 125 kilometrelik mesafeye üç hat halinde boru döşediklerini anlatan Gökçek, projenin Aralık ayında tamamlanacağını kaydetti. Gökçek, borulardan ilk suyun Ekim ayından itibaren verilmesini planladıklarını bildirdi.
      Öte yandan, Gerede’den su getirilmesi konusunda da DSİ’den izin aldıklarını ifade eden Gökçek, doğal gazın özelleştirilmesi halinde, projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından, aksi takdirde ise yap-işlet-devret modeliyle yapılmasını hedeflediklerini belirtti.
      Projenin maliyetinin 515 milyon YTL’yi bulacağını tahmin ettiklerini, 5-10 milyon YTL’lik ek bir maliyetin çıkabileceğini ifade eden Gökçek,
      "Bu, Türkiye’de yapılan en ucuz isale hattıdır" dedi.
     
     "ARALIK AYINA KADAR..."
      Ankara Büyükşehir Belediyesinin su konusunda yaptığı çalışmaların medyada yeterince yer almadığından yakınan Gökçek, açıklamalarının ise eleştiri konusu olduğunu söyledi.
      Gökçek, bir gazetecinin su kesintilerine devam edilip edilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine de şunları kaydetti:
      "10 gün süreyle Ankara’ya su vereceğimizi söyledik. Bugün 5.
      günündeyiz. Ankara, günde 907-970 bin metre küp su tüketiyor. Eğer bunu 200 bin metre küp azaltırsak kesinti yapmayacağız. Ancak, tasarruf olmadı, vatandaşlar su kesilecek diye stok yaptı. Eğer bugünden sonra su tasarrufu olursa, su kesintisi yapmayacağız. Vatandaşlar Aralık ayına kadar dişini sıksınlar." Melih Gökçek, bir Türk bilim adamının yaptığı araştırmayla barajlar ve nehirler üzerinde yağmur yağdırabileceğine ilişkin haberlerle ilgili soru üzerine de bu tür çalışmalara karşı olmadığını, projenin denenmesi konusunda her türlü desteği verebileceklerini söyledi. Bazı belediyelerin yasak olmasına rağmen şehir şebeke suyuyla park ve bahçeleri suladığını kaydeden Gökçek, Belediye Meclisi’nden bu konuda karar aldıklarını, bundan sonra bu tip uygulamaları yapan kurum ve kişilerin sularının merkezden kesileceğini belirtti. Gökçek, su kesintileriyle ilgili vatandaşların protestolarına ilişkin soruya da, "Bu protestolar kasıtlı yapılıyor. Bu bölgelerde yapılan denetimlerde suların aktığını tespit ettik. Bunlar kadrolu eylemcilerin eylemi. Hiç önemli değil" yanıtını verdi. Melih Gökçek, okullara su deposu yapılması ile ilgili bir soru üzerine de, "İhaleler bitmek üzere. Depolar yapılacak, buna hastaneler de dahil" dedi. Gökçek daha sonra, su borusu hattına inerek işçilerle beraber kaynak yaptı. Bazı belediye meclisi üyeleriyle beraber su borusunun içine de giren Gökçek, burada fotoğraf çektirdi. Bu arada, gezi sırasında CHP’li ve AK Parti’li bazı belediye meclis üyeleri arasında Kızılırmak Projesi konusunda kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Milliyet



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs