En Sıcak Konular

Zafer Çağlayan'dan çok sert sözler

26 Aralık 2013 13:01 tsi
Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Zafer Çağlayan, devir teslim töreninde çok sert mesajlar verdi. Çağlayan 'ailemi çok ihmal ettim' derken gözyaşlarını tutamadı. Çağlayan'ın açıklamaları özetle şöyle:



*İnanıyorum ki Başbakan Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz.

*Ustalıkla düzenlenen bir komplo ile karşı karşıyayız. Basında bu komplonun başladığı ilk gün saat 07.00'de operasyon başladı. Saat 07:30'da Başbakan'a "görevden affımı istiyorum" dedim. O anda görevimden ruhen ayrılmıştım.

'OLAY BAŞBAKAN'A YÖNELİK'

*Makine mühendisiyim. Çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim. Bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum. Allah'ın izniyle göreceksiniz herşey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan'a yöneliktir.

*Yokluğu da gördüm zenginliği de. 5 kardeşli 7 nüfuslu ailenin ortanca çocuğuydum. 2007'de siyasete girdim Başbakanımızın davetiyle. 6 buçuk yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Benim maaşımla her ay 100 çocuğumuz burs alıyor.

'FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTIK'

*Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgahın ekonomimize olumsuz etkisine üzülüyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil damarına basmaya devam edeceğiz.

*Bu süreçte dış güçlerin etkisi oldu. Düşen faizlerin ardından bugün maalesef faizler yüzde 10'lara dayandı. Şu an dolar tarihi seviyesine geldi. Yaratılmak istenen şey bir kaos Türkiye'yi yeniden ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak...

*Biz her ekonomik krizden daha başarılı çıkmayı başardık. Herkes yaptığının hesabını verecek. 6 buçuk yıl bakanlık yapmış bir insanım Bakanlık ne bana babamdan kaldı ne de benden çocuklarıma kalacak. Son 4 buçuk yılda buradaki ekibimle, çaycıma varıncaya kadar, rekorlar yazdık. Göreve geldiğimde ihracat 102 milyar dolardı. Şimdi 152 milyar dolara çıkardık.


2009'da 97 merkezde toplamda 115 ticari müşavir merkezimiz vardı. Bugün 154 merkezde 250 ticaret müşaviri çalışıyor. Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş en güçlü teşvik sistemini getirdik.

Tüm milletvekillerine, bilhassa benim canım ciğerim olan Mersin milletvekillerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü en fazla ihmal ettiğim aileme yapmak isterim.

6 buçuk yıllık bakanlık sürecimde en az 2 buçuk yıllık sürecinde kimsenin gitmediği yerlerde işadamlarıyla beraber geçirdim. İhmal ettiğim ailemin hakkımı helal etmesini istiyorum. Çocuğumu, eşimi, ailemi ihmal ettim. 24 saatin 19 saatini çalışarak geçirdim. Hepsinden önemlisi Mehmet Büyükekşi kardeşim ve tüm İhracatçı Brilik başkanlarına, MÜSİAD'a, TÜSİAD'a teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra yoğunluğumuz Mersin'de olacak."

'CANIM CİĞERİM EGEMEN BAĞIŞ KARDEŞİM...'

Değerli bakanımız görevi benden çok çok daha iyi yapacak inanıyorum. Aynı camiadan gelmekle iftihar ettiğim değerli bakanım ihracatın birebir içinde. Kendisine başarılar diyorum.

Canım ciğerim dostum, dava arkadaşım Egemen Bağış bakanıma ve kardeşime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birbirimize yağ çekecek durumda değiliz, yağa ihtiyacımız yok. Kendisini sabah devir teslim töreninde izledim mükemmel bir konuşma yaptı."

'BENİM İŞİM KOLAY'

Zafer Çağlayan'ın ardından yeni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise şunları söyledi:

Bugüne kadar hizmetlerden dolayı Zafer Çağlayan'dan Allah razı olsun. İhracatçı Birlikleri başkanlığından, İhracatçı Meclisi üyeliğinden geliyoruz. Sayın bakanımız dünyada Türkiye'nin mal satmadığı ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. O yüzden benim işim çok kolay.

Artık Türkiye başka bir boyuta geçti. Türkiye markalaşmaya, inovasyona geçti. Katma değerli ürünler konusunda çok hızlı bir şekilde yol alacağız.

Türkiye bir gecede insanların servetlerinin yarısını kaybettiği bir ülkedir. Oradan buraya 11 senede geldik. Şu anda yaşananaların hiçbir kıymeti yoktur. Türkiye'nin zarar görmensinden kim menfaat elde ettiyse asıl suçlu odur. Herkesin gözünü oraya çevirmesi gerekir.

Devir teslim töreninde, Çağlayan'a destek amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD Başkanı Nail olpak da yer alan isimler arasındaydı.

hürriyet



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs