En Sıcak Konular

Mehmet Ağar istifasını geri mi çekti?

15 Ağustos 2007 13:07 tsi
Mehmet Ağar istifasını geri mi çekti? Kulsileri karıştıran iddia... Ankara kulislerinde partisinden istifa ettiğini açıklayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, istifadan geri döndüğü konuşuluyor. Şimdi ne olacak?

Ağar'ın "dönüşü", Genel İdare Kuru toplantısının ertelenmesinin ardından kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

DP lideri Ağar 22 Temmuz Genel Seçimlerinde, partisinin barajı geçememesi ve oy oranını yüzde 5.5'lere düşmesi üzerine seçim akşamı genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.

"Konuşmam, millet merak etse oy verirdi" demişti

Geçtiğimiz hafta AA'ya konuşan Ağar, "kameralar önünde konuşmak ve medyada yer almak istemediğini" belirterek "Millet bizim söylediklerimizi merak etseydi, oy verirdi. Ben söyleyeceğimi söyledim. Şimdi millet o söylediklerim doğru çıktıkça o günleri hatırlasın. Ben siyasetle ilgili en az 4-5 ay konuşmam. Dinlenmek uzak kalmak istiyorum. Beni bu işlere bulaştırmayın" diye konuşmuştu.

BAŞKAN ADAYI: AĞAR DÖNERSE ADAYLIĞIMI ÇEKERİM

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Erdem Demirdağ, "Genel Başkanlığa adayım ancak sayın Ağar, genel başkanlığa devam etmek isterse adaylığımı geri çekerim" dedi.

Demirdağ, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekili genel seçimlerinin ardından Demokrat Parti genel başkanlığından istifa eden Mehmet Ağar’ın "ender bulunan devlet ve siyaset adamı olduğunu ve DP’nin milletvekili genel seçiminde aldığı başarısız sonucun tek başına kendisine yüklenemeyeceğini" ifade etti.

Demirağ şöyle konuştu: "Sayın Ağar devam etmek ya da etmemek kararına sahiptir ancak genel başkanlığa devam etmek durumunda ’Yok sen kalk, biz oturacağız’ dememiz uygun düşmez. Genel başkanlığa adayım ancak, sayın Ağar, genel başkanlığa devam etmek isterse adaylığımı geri çekerim"
     
DP'de "Ağar dönsün" sesleri

Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Cevher Cevheri, "Mehmet Ağar bir seçimle kenara itilecek lider değildir. Siyasetçi kolay yetişmiyor, yetişmiş değerleri heba etmemek gerekir" dedi.

Cevheri, dün yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının tartışılması, yeni bir parti yönetiminin oluşması, yeni bir tüzük yapılması ve partiye yeni bir anlayışın hakim olabilmesi için en kısa zamanda olağanüstü büyük kongreye gidilmesi gerektiğini belirtti.

Büyük kongrenin, partinin en üst organı olduğunu ve hakemliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğunu belirten Cevheri, şunları kaydetti:

"Bu süreci uzatmanın partimize hiçbir faydası yoktur. Nitekim tüm teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımız bu sürecin uzamasından rahatsızdırlar.

Bu süreçte Sayın Ağar’a da ihtiyaç vardır. Mehmet Ağar bir seçimle kenara itilecek lider değildir. Siyasetçi kolay yetişmiyor, yetişmiş değerleri heba etmemek gerekir."

"AĞAR’IN PARTİDEN AYRILMASI MAHSURLU"

DP milletvekili adayı Burhan Özfatura da açıklamasında "Sayın Mehmet Ağar’ın şu an DP Genel Başkanlığı’ndan ayrılmasının mahsurluğu olduğu inancındayım. Çünkü kongrenin sağlıklı biçimde yapılması ve Demokrat Parti’nin iyice zayıflamaması açısından Genel Başkanlık görevine devam etmesinin şart olduğuna inanıyorum" dedi.

Özfatura, şu görüşlere yer verdi:

"Arzu ettiği takdirde normal şartlar içinde kongreyi yapar ve görevi başkasına devredebilir. Aksi halde partide çok daha ciddi bir kan kaybı olacaktır. Parti tabanı ciddi biçimde zayıflayabilecektir. Bu açıdan bir an önce karar vermesi ve tekrar kontrolü ele alması gerekmektedir."

Milliyet



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs