En Sıcak Konular

Destici: İstifalar toplumu rahatlattı

25 Aralık 2013 13:55 tsi
İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifalarını değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski bakanların doğru bir karar aldıklarını ve kamuoyunu bir nebze rahatlattıklarını söyledi.

Hukuk sürecine hiç kimsenin müdahale etmemesi gerektiğine değinen Destici, Türkiye’nin böyle bir dönemde kardeş kavgası yerine, birlik ve beraberliği ön plana çıkarması uyarısında bulundu. Başbakan’ın, bu dönemde Ertuğrulgazi’nin öğütlerini hatırlaması gerektiğini ifade eden Destici, “Şu anda ‘Bey’ odur. Dolayısıyla büyüklük, öfkelenmemek, affetmek, sağduyulu hareket etmek, kavgadan uzak durmak, çekişmeden uzak durmak ona yaraşır. Bütün bunları yapması gereken öncelikli olarak Sayın Başbakan'dır. Biz milletimiz, devletimiz, ülkemiz adına bunu bekliyoruz. Çünkü kavganın kimseye faydası yoktur. Özellikle kardeş kavgasından bugüne kadar hiç hayır çıkmamıştır.” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Parti Genel Merkez’inde İskeçe Türk Birliği Genel Başkanı Ahmet Kurt ve beraberindeki heyeti kabul etti. Batı Trakya’da yaşayan Türklerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Destici, orada yaşanan sorunların giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Destici, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifa etmelerinin toplumu rahatlatma adına önemli olduğunu söyledi. “Bakanlar, sürecin sağlıklı bir biçimde ilerlemesi adına istifa ettiklerini açıklamışlardır. Kamuoyunu bu bir nebze de olsa rahatlatmışlardır. Bence doğru olanı yapmışlardır.” diyen Genel Başkan Destici, soruşturmanın selameti açısından hukukun gereken kararı vereceğine değindi.

"ÜLKENİN VE MİLLETİN HAYRINA BİR KARAR OLDU"

“Burada hiç kimse hukuka müdahale etmemelidir. Müdahaleler toplumun adalet duygusunu zedelemektedir. Bundan herkesin kaçınması gerekmektedir.” uyarısında bulunan Destici, özellikle polis teşkilatında yapılan değişiklikler ve görevden almaların açık bir şekilde soruşturmaya müdahale olduğunu kaydetti. Destici, “Hükümet bundan vazgeçmelidir. Bu toplumda kabul görmemektedir. Toplum, hiç kimseye haksızlık da yapılmasın, gerçekten bir yolsuzluk varsa bunu hukuk araştırsın, kimseye adaletsizlik yapılmasın. İstenen budur. Yapılması gereken budur. Ülkenin ve milletin hayrına da bunun olduğunu düşünüyorum. Bakanların istifa kararlarını doğru buluyorum.” diye konuştu.

"HERKES SAVAŞ BALTALARINI GÖMMELİDİR"

Türkiye’nin şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken BBP Genel Başkanı Destici, herkesin sağduyulu olması gerektiğini ifade etti. “Herkes gerekiyorsa baltaları gömmeli ve şahsi parti menfaatini bir tarafa bırakarak ülke ve millet menfaati ön plana alınmalıdır.” çağrısında bulunan Destici, her kesimin fedakarlık yapması gerektiğini ifade etti. Hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın bugünlerde Ertuğrulgazi’nin Osmangazi’ye öğüdünü iyi anlaması ve uygulaması gerektiğine dikkat çeken Destici şöyle devam etti:

“Başbakan bu öğütleri herkesten daha iyi biliyor. Şu anda bey odur. Dolayısıyla büyüklük, öfkelenmemek, affetmek, sağduyulu hareket etmek, kavgadan uzak durmak, çekişmeden uzak durmak ona yaraşır. Bütün bunları yapması gereken öncelikli olarak Sayın Başbakan'dır. Biz milletimiz, devletimiz, ülkemiz adına bunu bekliyoruz. Çünkü kavganın kimseye faydası yoktur. Özellikle kardeş kavgasından bugüne kadar hiç hayır çıkmamıştır. Bundan sonra da bu ümit içerisinde değiliz. Bu, Türkiye’nin düşmanlarını sevindirebilir. Türkiye’nin çökmesini isteyenlerin talebi olur. Ben burada herkesi sağduyuya davet ediyorum.”

cihan

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs