En Sıcak Konular

Papa Franciscus için bir ilk

25 Aralık 2013 09:03 tsi
Mart ayında göreve gelen 77 yaşındaki ruhani lider Vatikan'da bir ilk yaşadı.

Hristiyan aleminin İsa Peygamber'in doğumunu kutladığı Noel Bayramı, Vatikan'da ruhani lider Papa Franciscus'un papa olarak ilk kez yönettiği ayinle kutlandı.
 
Hristiyanlar için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus (St. Peter) Bazilikası'nda yapılan geleneksel Noel ayini, Papa Franciscus'un elinde taşıdığı haçla bazilikaya giriş yapmasıyla başladı. 13 Mart'taki papalık seçimi (Konklav) sonucunda Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen Franciscus, ilk Noel ayininde yaptığı konuşmada, "Tanrı bizi seviyor. O bizi o kadar çok seviyor ki, bize oğlunu sanki bizim kardeşimizmiş, sanki karanlıklarımızın aydınlatıcısı gibi verdi" dedi.
 
Binlerce inananın Aziz Petrus Bazilikası içinden bir o kadarının da bazilikadan ismini alan meydandan takip ettiği ayinde, dualar okundu ve ilahiler söylendi. Vatikan'daki geleneksel Noel ayini, "Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)" ilahisi ve Papa'nın İsa Bebek heykelini, bazilika içinde yapılan, Hz. İsa'nın doğduğu Beytüllahim'deki mağaranın replikasına koymasıyla sona erdi.
 
İnananların, Papa'nın yanlarından geçişi sırasında onu görüntüleme yarışına girmesi dikkati çekti. Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün de gelenekselleşen Noel ayininin ertesi gününde yaptığı "Urbi et Orbi" konuşmasını gerçekleştirecek. Bu arada, Papa Franciscus, önceki gün de selefi Emerit Papa 16. Benediktus'u rezidansı olan Mater Ecclesiae'da ziyaret etti. İki papanın beraber dua edip, yarım saat baş başa görüştükleri belirtildi.

trthaber


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs