En Sıcak Konular

Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin'in günü de gelecek

25 Aralık 2013 00:17 tsi
Filistin Devlet Başkanı Abbas, ülkesinin, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet olacağı günlerin de geleceğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler'de (BM) "Üye olmayan gözlemci devlet statüsü" kazanarak ileriye doğru bir adım atan Filistin'in, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet olacağı günlerin de geleceğini söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Hz. İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi'nin bulunduğu Beytüllahim kentindeki Noel kutlamalarına katılan Abbas, Hristiyan dünyasının bayramını tebrik ederek, "Biz, barış kentindeyiz. Beytüllahim kenti, yapılan kutlamaları izlemek için şu an dünyanın gözünü çevirdiği saygın ve kutsal bir kenttir. Buranın barış kenti olarak kalmasını, barışın ise en yakın zamanda gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.

Abbas, "Yakında, Gazze ve Batı Şeria arasında birlik sağlanacak. 5 gün içinde müjdeli haberimiz var. 29 Aralık'ta, hakkında müebbet hapis cezası çıkmış (İsrail hapishanelerindeki Filistinli) 26 esir serbest bırakılacak. Bu nedenle bu, mübarek bir bayram" diye konuştu.

Abbas, BM'de gözlemci devlet statüsü kazanarak ileriye doğru bir adım atan Filistin'in, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet statüsü kazanacağı günlerin de geleceğini ifade etti.

Ürdün Kralı Abdullah'ı temsilen kutlamalara katılan Dışişleri Bakanı Nasır Cude ise "Kral, kutsal topraklardaki barış şehri Beytüllahim'deki tüm kutlamalarda her yıl temsil edilmeye özen gösteriyor. Bu, Kral'ın topraklarında dik duruş sergileyen Hristiyan kardeşlerine sevgi ve kardeşlik mesajıdır. Ürdün Kralı, Hristiyanların kendi topraklarındaki hakkını savunuyor" dedi.

Cevde, "Ürdün Kralı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, '2014'ün barış, kendi topraklarına tam egemen ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin doğuş yılı olacağı' temennilerine katılıyor" ifadesini de kullandı.

AA



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs