En Sıcak Konular

Bakan Ergün: Biz o başı ezeriz

24 Aralık 2013 13:32 tsi
Bakan Ergün "Biz yolsuzluklarla yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş hükümet kurduk. Şimdi bu kadar mücadele ederken karşımıza ister siyasetin, bürokrasinin içinden ister iş dünyasından baş göstermişse biz o başı ezeriz" dedi.

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin önünde çok önemli süreçlerin bulunduğunu belirterek, 18 ay içinde 3 seçimin gerçekleştirileceğini ifade etti.
 
Türkiye'nin bir darboğazdan geçeceğini, bu nedenle birtakım komplikasyonların ortaya çıkacağını anlatan Ergün, şöyle konuştu:
 
"Geçmiş tecrübelerimiz var. Bundan 6,5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne tür komplikasyonlar olduğunu gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimleri en çok komplikasyonun olduğu seçimler olmuştur her zaman ama biz şimdiye kadar parlamentonun seçtiği cumhurbaşkanlarının komplikasyonunu yaşamıştık. Şimdi ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı dönemine giriyoruz. Bunun da kendine özgü bazı gelişmelere açık olduğunu şimdiden görmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanlığı seçiminden, parlamentonun üzerinden hava kuvvetlerinin uçaklarını uçurmasından tutun, meclis kulislerinde milletvekillerinin yakasına yapışıp, zorla adaya oy verdirtmeye kadar, hatta cumhurbaşkanları adaylarının otel odasında basılarak yurt dışına kaçmaya zorlandığı süreçleri yaşadık."
 
Bakan Ergün, demokrasinin iyi bir şey olduğuna dikkati çekerek, halkın yaptığı seçimlerle söz konusu olayların önünü kestiğini kaydetti.
 
"Allah'ın da bir planı var"
 
Bakan Ergün, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, 21. yüzyılda herşeyin değiştiğini anlatarak, ülkenin rekabetin çok arttığını, bu yüzyılda hiçbir şeyin gizli kalmadığını belirtti.
 
Türkiye'nin bu süreçte yükselişine "dur" demek isteyenlerin, birtakım gizli planlarının mutlaka açığa çıkacağına işaret eden Ergün, şunları kaydetti:
 
"Türkiye üzerine kimse saklı, gizli bir plan yapmasın, yürümez. Tabii kuşkusuz Allah'ın da bir planı var. Ona güveniyoruz, inanıyoruz. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kalkınmasına itirazı olanlar varsa, milletin de onlara bir cevabı olacaktır. Yola yordama, yönteme itirazı olanlar varsa işte demokrasi onun için var, seçimler onun için var. Milletin şaşmaz terazisi bu olanları, bitenleri, yaşananları tartacak ve değerlendirecektir. Biz yolsuzluklarla, yoksulluklara ve yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş bir hükümet, siyasi parti kurduk. Çok şükür kurumsal yolsuzluğu, yasakları ve yoksulluğu büyük çapta ortadan kaldırdık. Bununla çok ciddi mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Türkiye'nin bu konuda çok mesafe aldığını uluslararası camialar da gördü. Türkiye eğer yolsuzlukların içinde kurumsal olarak yüzen bir ülke olsaydı bugünkü yatırımların aslında hiçbir tanesi asla yapılamazdı. Şimdi biz bu kadar mücadele ederken, karşımıza yeni bir şekilde, yeni versiyonlarıyla yeni birtakım aktörlerle ister siyasetin içinden, ister bürokrasinin içinden, ister iş dünyasından, sivil toplumdan baş göstermişse, baş göstermeye yüz tutmuşsa biz o başı ezeriz. Toplumun geleceğini tahrip eden bir yanlışın baş göstermesine asla izin veremeyiz."

aa


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs