En Sıcak Konular

MHP'li Şefkat Çetin'den emniyetteki görevden almalara tepki

24 Aralık 2013 13:25 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Emniyetteki görevden almalar, devletimizin bu güzide kuruluşunu ciddi manada töhmet altında bırakmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yazılı açıklamasında, İstanbul merkezli operasyon sonrası hükümetin tutumunu eleştirdi.

Hükümetin operasyonu yapanları cezalandırmaya çalıştığını ileri süren Çetin, "Emniyetteki görevden almalar, devletimizin bu güzide kuruluşunu ciddi manada töhmet altında bırakmaktadır. Öncekiler yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaranlar, yerine gelenler ise sanki bu dosyaları temizleyecek olanlar gibi bir algının oluşması ülkemiz açısından son derece tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe de tepki gösteren Çetin, şunları kaydetti:

"Yönetmelikteki gece yarısı değişikliği, ortalara saçılan kirli ilişkilerin üstünü örtmek ve yenilerine engel olmak içindir. Yönetmelik değişikliğiyle savcılar delil toplayamaz hale getirilmiştir. İllerde emniyet müdürleri ve valilere, dolayısıyla içişleri bakanı ve başbakana haber verilmeden soruşturma açılamayacak ve bakan çocuklarına kadar uzanan suç örgütlerine delilleri karartmaları ve izleri silmeleri için vakit kazandırılmış olacaktır. Bütün kamu bürokrasisine sıçrayan görevden almalar ve yönetmelikle soruşturmaların izne bağlanması, AKP hükümetinin suçu itirafından başka bir anlam taşımamaktadır. Tıpkı yüzme bilmeyen birisinin boğulmak üzereyken yardıma gelenin boynuna asılarak suyun dibine çekmesi gibi, AKP'liler kendilerini kurtarabilmek için hukuksuz ve kanunsuz emirler vererek, yasamayı ve yargıyı da batırmaktadırlar. Oysa Türk devletinin ve Türk milletinin bekası için bu kurumlarımızın gücünü, ilkelerini ve saygınlığını koruması şarttır."

(AA)

Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,158 µs