En Sıcak Konular

'Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz'

24 Aralık 2013 12:59 tsi
'Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz' Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Törene İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Güler operasyonun ardından ilk kez bir araya geldi. Törende ödül alan Ahmet Kaya'nın hayatı konuklara izletildi.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya sahneye çıktı ve yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ahmet Kaya bu ülkenin itirazlarını cesurca dillendiren bir sanat adamıydı. Ve bu ödülünde en şaşırtıcı yanı da bu oldu. Eşim Paris'te yaşadığı fiili sürgün zamanlarında sesini ülkesine duyurmak istemiş ve şöyle demişti:

"Dünyanın bütün dillerine ve ırklarına eşit mesafede duran ama bir kimlik belirtmek istediğinde Kürt asıllı Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben kendisine sadakat göstermesini isteyecek tüm sistemleri reddedecek kadar özgür biriyim. Hukuk tarihi beni yargılayan ve bana ceza verenleri kendi gurur tablosuna tabi ki eklemeyecektir."

Ben bu ödülü onun değerlerini ve onun gibi bu topraklarda incitilmiş, kırılmış tüm kadim kültürlerine eşim şahsında bir selam olarak algılayıp "aleykümselam" demeye geldim.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldığını belirterek, "Bütün bunların yapıldığı bir ülkede herhangi bir yolsuzluk veya yanlışlık söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Bunun bilin çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil" dedi.

İddia edilen yolsuzlukların yargı önüne taşındığını belirten Gül, "Şu anda yargı sürecinin çalışmasını ve neticede meselenin aslı ne ise ortaya çıkartmasını herkesin beklemesi gerekir. İnanıyorum ki mahkemeler bunu en doğru şekilde neticeye ulaştıracaktır" diye konuştu.

Demokratik hukuk devletinde, devlet kurumlarında çalışanların bireysel olarak farklı düşünceleri ve ideolojileri olabileceğini ifade eden Gül, şunları söyledi:
"Bunların hepsi devlet işleri ve kamu işleri dışında meşrudur. Devlet işleri kamu işleri söz konusu olduğunda devlet otoritesi, Anayasa, kanunlar ve çalıştıkları kurumların kuralları bağlar. Bunun dışında hiçbir otorite söz konusu olamaz, hiçbir dayanışma söz konusu olamaz."

Başından beri bu tip yanlışlara her zaman dikkat çektiğini belirten Gül, "Bütün bunlar demokratik hukuk devleti ilkelerinin en gelişmiş ülkelerdeki gibi uygulanmasına her dönemde dikkat edilmesi gerekir" dedi.

Kabine değişikliği

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile kabine değişikliğini geniş bir şekilde ele aldıklarını belirterek, "Kendisinin çeşitli düşünceleri var. Ben de tabi düşüncelerimi kendisi ile paylaştım. Hazırlıklarını yapıyor, değerlendirmelerini yapıyor. Yurt dışına gitti biliyorsunuz. Gelince zaten görüşeceğiz ve o zaman zaten duyacaksınız" dedi.

Gül, "Yapılacak şey şeffaf bir ülkede işler nasıl oluyorsa bu şekilde olmasını hep beraber takip etmek. Tabii ki düşünceler, görüşler yazılır, çizilir ama bunlara ne kadar ilkeli bir şekilde bakılırsa o kadar bu memleketin yararına olur. İlkeli dediğim şey de şu: Dediğim gibi demokratik hukuk devletinde standartlar nasıl olursa hep öyle olacaktır" diye konuştu.

AA



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs