En Sıcak Konular

Çölaşan'ın kovuluşunun perde arkası!

15 Ağustos 2007 11:48 tsi
Çölaşan'ın kovuluşunun perde arkası! Türk basının simge ismi Hürriyet yazarı Emin Çölaşan’ın işine son verildi. İzmir’de dün Ertuğrul Özkök ile görüşen Çölaşan, iktidar aleyhindeki yazılarını yumuşatması isteğine 'ret' cevabı verdi ve 22 yıldır çalıştığı Hürriyet’ten ayr

Türk basının simge ismi Hürriyet yazarı Emin Çölaşan’ın işine son verilmesi gündeme bomba gibi düştü. Çölaşan’a tebligat Ertuğrul Özkök tarafından İzmir Crown Plaza otelde yapıldı. Özkök, İzmir’de bulunan Çölaşan ile otelde görüştü ve "Aydın Bey seni istemiyor, yollarımızı ayırmak durumundayız. Hiçbir uyarıyı dinlemedin’’ dedi.

Çölaşan da ‘’Hayırlısı olsun. Ben 30 yıldır eğilip bükülmedim bundan sonra da bükülmem’’ cevabını verdi. Çölaşan bugün Cunda adasında bulunan Bekir Coşkun ile görüşecek. Coşkun’un bu görüşme sonrası istifa konusunda karar alması bekleniyor. Bu arada Hüriyet yazarları Tufan Türenç ve Yalçın Bayer’in de istifanın eşiğinde oldukları öğrenildi.

Bayer, "Çölaşan ile ilgili karar çok sürpriz olmadı, kendisi bir süredir rahatsızdı, gidişattan da durum belliydi. Benim verilmiş bir istifa kararım yok ’’ dedi. Hürriyet yazarlarının Çölaşan’ın tam da Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığının açıklandığı gün işine son verilmesinden büyük rahatsızlık duydukları öğrenildi. 30 yıllık gazeteci Çölaşan, bir süredir gazetesinde rahatsızdı. Çölaşan’dan son olarak Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve Maliye Bakanı Unakıtan aleyhinde yazı yazmaması istendi. Ancak Çölaşan Cumhurbaşkanlığı sürecinde Gül hakkında eleştirel yazılarına devam etti ve bu yazılarının bazı bölümleri yönetim tarafından makaslandı. Çölaşan da buna tepki gösterdi. Özkök de Çölaşan’a "Bize seçenek bırakmıyorsun" dedi.

ŞUBAT AYINDA İSTİFA EDİYORDU

Edinilen bilgiye göre Çölaşan, meslekte 30 yılını doldurduğu 7 Şubat 2007 günü de Ertuğrul Özkök ile yine sert yazısı nedeniyle tartıştı ve izne çıkmak istedi. Ancak Ertuğrul Özkök Ankara'ya geldi. Çölaşan ile görüşerek izne çıkmamasını ve yazılarını yumuşatmasını istedi. O günden sonra Çölaşan ile Hürriyet yönetimi arasındaki ipler giderek gerildi. Çölaşan yazılarından taviz vermedi. Çölaşan bu dönemde istifa etmeyi de düşündü. Ancak 22 yıldır çalıştığı gazetesinde ve çevresinde bulunan dostları (Bırakır gidersen önemli bir mevzi kaybedilir) dediler. Çölaşan da (Doğru, zaten benim köşeme göz dikip kulis yapan biri gazete içinden, ikisi dışından üç yazar var) dedi ve çalışmaya devam etti.

Ancak Çölaşan’ın yazılarna İstanbul yönetimince sık sık müdahale edildi. Bazı yazıları taşra baskısında kesintisiz kullanılırken, şehir içlerinde makaslandı. Çölaşan yazılarına müdalale devam edince Ertuğrul Özkök ile bir kez daha görüştü. Yıllık izne çıkmayı planlayan Çölaşan dün İzmir’de bulunan Özkök ile buluştu. İkili Crown Plaza otelde yaptıkları görüşmede birbirlerine taviz vermedi.

DOĞAN’DAN TAM YETKİ

Çölaşan, "30 yıldır eğilip bükülmedim bundan sonra da bükülmem" dedi. Özkök de, "O zaman malesef işine son vermek, yollarımızı ayırmak durumundayız.  Bu noktaya gelmek istemezdi. Ama Aydın Bey seni istemiyor" dedi. Hürriyet’in patronu Aydın Doğan’ın da bu operasyon için Özkök’e tam yatki verdiği bildirildi. Çölaşan’ın "Zaten bir süredir alt yapı da hazırlanıyordu. Yılmaz Özdil’in yedeklenmesi de bunu gösteriyor. Herkese hayırlı olsun" dediği öğrenildi. Çölaşan’ın bundan sonraki yaşantısı için bir karar vermediği ve Bozcaada gibi sakin bir yere giderek bir süre dinleneceği de ifade edildi. 

gazeteport-emin özgönül



Bu haber 1,595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,450 µs