En Sıcak Konular

Pakistan başbakanından Türk okullarına büyük övgü

24 Aralık 2013 11:55 tsi
Pakistan-Türkiye İş Forumu’nda konuşan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, iki ülke arasındaki tarihî sevgi bağlarına dikkat çekerken, "Pakistan, Türkiye’yi seviyor, bunu aklınızdan lütfen çıkarmayın." dedi.

Navaz Şerif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında ayrıca Türk müteşebbislerce açılan PAK-TÜRK okullarından büyük övgüyle bahsetti.

Pakistan ve Türk işadamlarını buluşturan Pakistan-Türkiye İş Forumu, Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da yapıldı.

Forum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif eşbaşkanlığında toplandı. İki başbakan, forum salonuna birlikte geldi.

Türkiye ve Pakistan arasındaki ticari ilişkilerinin ve bundan sonra yapılabilecek yatırımların görüşüldüğü foruma, Türkiyeli ve Pakistanlı çok sayıda işadamı da katıldı. Forum başında iki ülke milli marşları okundu. Forum, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TÜRK İŞADAMLARINA DAVET

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini dilediklerini söyledi. Şerif, Türk heyetinin ziyaretini iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine verilen önemin ifadesi olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Ülkede istikrarı sağlayıp, ekonomik kalkınmayı hızlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Şerif, özellikle bu konuda kendilerini olumsuz etkileyen enerji açığını kapatmaya çalıştıklarını ifade etti. Başbakan Şerif, bu konuda Türkiye ile işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını kaydetti. Şerif, tekstil, enerji, telekomünikasyon, tarım ve ulaştırma gibi bir çok alanda önemli yatırım potansiyellerinin mevcut olduğuna işaret ederek, Türk işadamlarını bu potansiyelden pay almaya davet etti.

TÜRK OKULLARINA ÖVGÜ

Navaz Şerif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında ayrıca Türk müteşebbislerce açılan PAK-TÜRK okullarından büyük övgüyle bahsetti. Başbakan Şerif, "23 Pak-Türk okulunun, Pakistan ve Türk gençleri arasında kültürel değişim ve gönül birliğinin yüceltilmesinde oynadığı mükemmel rolden bahsetmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türk müteşebbislerce açılan PakTürk okulları, başarıdan başarıya koşarken Pakistan halkının da gözbebeği haline geldi. Okulların başarısı geçtiğimiz yıllarda Amerikan The New York Times gazetesine de manşet olmuştu.

Şerif sözlerini, "Pakistan, Türkiye’yi seviyor, bunu aklınızdan lütfen çıkarmayın." ifadeleriyle sonlandırdı.

(CİHAN)

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs