En Sıcak Konular

Ağca ' Kocama' affı istiyor

15 Ağustos 2007 11:15 tsi
Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın Avukatı Mustafa Demirbağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e gönderdiği dilekçeyle müvekkili için af isteyecek.

Müvekkilinin 27 yıldır hücrede yaşadığı hayat nedeniyle hastalandığını ve yaşlandığını belirten Mustafa Demirbağ, Mehmet Ali Ağca’nın bakiye cezasının kaldırılarak tahliye edilmesini talep edecek.

Mehmet Ali Ağca’nın papa suikasti nedeniyle önümüzdeki günlerde İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını belirten Demirbağ, "Tahliye olduktan sonra yattığı 27 yılı Türkiye’de yargılama olmadı diye kabul etmemişler ve yeniden içeri almışlardı. Biz de burada yargılama için başvuruda bulunacağız" dedi. Avukat Demirbağ, Cumhurbaşkanlığı Makamı’na göndereceği ve Mehmet Ali Ağca’nın, Anayasa’nın 104’üncü maddesinin 2’nci fıkrasının (b) bendi hükmü uyarınca tahliyesini talep ettiği dilekçesinin bir örneğini de Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na verecek. Demirbağ dilekçesinde şunları yazdı:

"Hükümlünün hücrede geçirdiği 27 yıl sonunda doğal olarak bedensel sağlığı bozulmuştur. Hükümlü ciddi sağlık problemiyle karşı karşıyadır. Hükümlünün gözle görülebilecek nitelikte romatizmal rahatsızlığı olduğu gibi sürekli hastalık ve kocama durumu söz konusudur. Söz konusu durum yapılacak bilimsel tıbbi inceleme neticesinde somut olarak ortaya çıkacaktır. Hükümlünün sağlık durumunun acilen ve tedbiren incelenmesi gerekmektedir."

Aktif haber



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,365 µs