En Sıcak Konular

Halep'te ölü sayısı artıyor

24 Aralık 2013 08:21 tsi
Halep'te varil bombalarının da kullanıldığı hava saldırılarında ölü sayısı 85'e çıktı. Ölenlerin 20'sinin çocuk olduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamaya göre, varil bombalarının kullanıldığı hava saldırılarında ölü sayısı 85'e yükseldi.
 
Orduya ait savaş uçakları ve helikopterlerin düzenlediği saldırılarda Halep'in Azez ilçesi ile Sukkeri, Salihin ve Merce bölgelerinde 85 kişi hayatını kaybetti.
 
Ölenler arasında 20 çocuk ile 10 kadının bulunduğu kaydedilen açıklamada, hava bombardımanında yüzlerce kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada kentin her gün belli aralıklarla Esed güçleri tarafından "varil bombasıyla" vurulduğu, tıbbi mazleme yetersizliği nedeniyle yaralıların yaşamını yitirdiği ve sahra hastanelerinin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğu bildirildi.
 
Halep'in Ahmediye, Mesekin Hananu, Ardu'l Hamra, Sahur ve Mareğ bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerini önceki gün hedef alan saldırıda da 70 kişi ölmüş, 140 kişi yaralanmıştı.
 
Yerel kaynaklar, Halep kentine bir hafta içerisinde 165 varil bombasının atıldığını ve saldırılarda 500'den fazla kişinin öldüğünü belirtmişti.
 
Ülke genelinde 111 kişi yaşamını yitirdi
 
SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde 85, İdlib'de 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 6, Dera'da 4, Humus ve Lazkiye'de 2'şer, Deyru'z Zor ve Rakka'da birer olmak üzere 111 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Beyaz Saray'dan saldırılara kınama
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Halep ve çevresinde hafta sonu boyunca ayrım gözetmeden Scud füzeleri ve varil bombaları kullanılması dahil olmak üzere Suriye hükümet güçlerinin siviller üzerinde devam ettirdiği hava saldırılarını kınar" ifadesi kullanıldı.
 
Hava saldırılarında çoğunluğu çocuk 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Suriye hükümetinin sivil nüfusu korumaya dönük uluslararası insani yasalar altındaki yükümlülüklerine saygı göstermesi gerektiği kaydedildi.
 
Açıklamada, Suriye hükümetinin, milyonlarca Suriyeli erkek, kadın ve çocuğun acil ihtiyaç duyulan hizmetlere erişebilmesi için, insani yardımların güvenli biçimde ve engelle karşılaşmadan dağıtımını kolaylaştırma yolunda daha fazla çaba gösterme taahhüdünü yerine getirmesi gerektiği de bildirildi.

aa


Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs