En Sıcak Konular

Cinayetlerin sebebi casusluk mu?

23 Aralık 2013 14:09 tsi
Cinayetlerin sebebi casusluk mu? Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK militanı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturmada "casusluk" şüphesi...

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK militanı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturma son haftalarda hızlanmaya başladı. Fransız basınına göre, soruşturma kapsamında elde edilen son veriler, cinayetlerin, "arka planında casusluk yatan siyasi bir cinayet" varsayımını kuvvetlendiriyor.

Haftalık L'Express dergisi, cinayetlerin yegane zanlısı olarak yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Ömer Güney'in olaydan bir gün önce Paris'in kuzeyindeki Villiers-le-Bel ilçesinde faaliyet gösteren PKK'ya yakın bir dernekteki üyelik formlarını gizlice kopyaladığını yazdı.

Derginin soruşturma kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Fransız polisinin teknik birimleri Ömer Güney tarafından kullanılan Nokia marka bir telefonun hafızasından silinmiş fotoğraf dosyalarını restore etmeyi başardı. Telefondan çıkan fotoğrafların Güney'in olaydan bir gün önce sabah saat 4.30 ile 5.30 arasında Villiers-le-Bel'deki derneğin 329 üyesinin isim, adres ve telefon numaralarının bulunduğu üyelik formlarını teker teker kopyaladığını gösterdiği söyleniyor.

Dergi, Ömer Güney'in, Kasım ayında kendisini sorgulayan sorgu hakimine bu fotoğrafları çektiğini itiraf ettiğini, ancak bu işi ismini vermeyi reddettiği bir "PKK yöneticisinin emri üzerine gerçekleştirdiğini" söylediğini yazdı.

Dergi, Güney'in, söz konusu PKK yöneticisinin bu dosyaları kendisinden dışarı çıkarmasını istediğini, bunun üzerine fotoğrafları aynı sabah erken saatlerde Paris bölgesinde "kimliğini tanımadığı ve adresini unuttuğu" bir PKK sempatizanına götürdüğünü söylediğini de aktardı.

Ntvmsnbc



Bu haber 1,303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs