En Sıcak Konular

"Başbakan, Fenerbahçe maçının devre arasında arayıp tebrik etti"

15 Ağustos 2007 09:46 tsi
Şüphesiz ilk haftanın en dikkat çekici maçı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasındaydı. Otoriteler, Sarı-Lacivertli takımın öyle ya da böyle kazanacağını söylüyorlardı. Ve olan oldu...

Futbol otoriteleri, bu sezon Süper Lig'e yükselen her üç takımın da, seyirci potansiyeli açısından yeterli olmadıklarından yakınıyorlardı. Onlara göre, seyircisi olmayan bir takımın Süper Lig'e kazandırabileceği fazla bir katkı olamazdı.

Başarıları da sınırlı olurdu tabii ki... G.Birliği Oftaşspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşaspor'dan bahsediyoruz. Bu üçlüden ikisi sezona galibiyetle başlarken, Kasımpaşa yenilmekten kurtulamadı. Oftaş, kardeş kulüp, bir nevi ağabeyi Gençlerbirliği'ni yenerken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Fenerbahçe'yi yenerek büyük bir sürprize imza attı.

Şüphesiz ilk haftanın en dikkat çekici maçı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasındaydı. Otoriteler, Sarı-Lacivertli takımın öyle ya da böyle kazanacağını söylüyorlardı. Ne var ki, tüm maçlar sahada oynanıyordu. Belediye, mütevazı kadrosuyla çıktı sahaya ve güçlü rakibini, hiçbir tartışmaya imkan vermeden yendi. Bu galibiyetin üzerine gözler doğal olarak Belediyespor'un üzerine çevrildi. Biz de Zaman olarak, takımın üç önemli ismiyle; Başkan Göksel Gümüşdağ, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve yardımcısı Arif Erdem'le görüştük. Önce başkanla başlıyoruz.

Sayın başkan, ligin ilk haftasındaki Fenerbahçe galibiyeti sizin için sürpriz oldu mu?

Bizim çocukların çoğu Süper Lig'de ilk kez Fenerbahçe karşısında oynadı. Bu yüzden Fenerbahçe maçında alınan galibiyete şaşırmadığımı söylersem yalan söylemiş olurum.

Bir belediye takımı olarak transferdeki önceliğiniz nedir? Yani sadece iyi oyuncu mu yoksa başka meziyetler de arıyor musunuz?

Büyükşehir Belediyesi olarak bir kere takımın genel seviyesine uymalı. Kişilik-ahlak-davranış gibi hocanın kafasına da uyacak. Çünkü hoca problemli oyuncu istemiyor. Bize gelmek isteyen çok oyuncu var. Bir problemli oyuncu alırsın takımı beter eder. Bu yüzden uyumlu oyuncular almaya önem veriyoruz.

F.Bahçe'yi yendiniz şimdi herkesin gözü üzerinizde olacak. Ligdeki hedefleriniz nedir?

Önce ligde kalıcı olmak istiyoruz. Ayakları yere basan, iyi futbol oynayan ve ligin ilk 10 takımı içinde olmayı hedefliyoruz. Daha ligin ilk maçında savaşan, mücadele eden, hedefleri olan bir takım görüntüsü verdik. Bu da beni mutlu ediyor.

Fenerbahçe galibiyetinden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sizi aradığı söyleniyor?

Sayın Başbakan'ın bizim kulübe çok ayrı bir sevgisi var. Burada bir dönem kulüp başkanlığı yaptı. O yüzden Belediyespor'u çok sever. Fenerbahçe maçının da devre arasında aradı ve iyi oynadığımızı söyleyip başarılar diledi.

Belediye olarak altyapı takımlarınıza ve diğer branşlara ne kadar önem veriyorsunuz?

Tam bir futbol fabrikası oluşturmak istiyoruz. Şu anda bütün branşlarda altyapı takımlarımız mevcut. Süper gençlerde Türkiye şampiyonu olduk. Geçenlerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ziyarete gitmiştim. Erdi adında 18 yaşında genç bir stoperimiz vardı, benden onu istedi. Biz de bedelsiz verdik. Ancak Fenerbahçe'nin dışında bir kulübe satılırsa % 40'lık bir hak talebimiz var.

Langa'daki eski kulüp binasını gördük. İnanılmaz yenilikler yapmışsınız...

Buradaki tesislere geldiğimizde çok rezil denecek kadar kötüydü. Örneğin, teknik direktörün yatak odası ile çalışma odası aynı yerdeydi. Oyuncuların odasında duş kabinleri bile yoktu. O yüzden duş almak için soyunma odalarına gidiyorlardı. Şimdi ise herkesin odalarında her türlü konfor var. Aslında bu bir vizyon meselesi. Teknik heyet ve oyuncularımıza verdiğimiz değeri gösterir.

Sezon boyunca bütün maçlarınızı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mı oynayacaksınız?

Geçen sezon tüm maçlarımızı orada oynadık. Kış şartları da çok ağır değildi. Bu yıl ne olur bilmiyoruz; ama hava şartları kötü olursa belki bir iki maçı Ali Sami Yen veya İnönü'de oynayabiliriz.

Bir kulüp başkanı olarak Roberto Carlos gibi bir oyuncu transfer eder misiniz?

Yok, bizim amacımız o değil. Necati Ateş, Cihan Haspolatlı, Orhan Ak gibi futbolculara bile bakmadık. Yabancı transferleri yaptıktan sonra genç, başarıya aç oyuncuların peşinde koşarak onları transfer etmek istiyoruz. Bizim durduğumuz yer farklı yer.

Geçen yıl çıktığınızda bu kadar İstanbul takımı bu lige çok deniyordu. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz İkinci Lig A'da 6 yıldır hiç düşmeden duran tek takımız. Geçen yıl da geldik hedefimizi koyduk ve başardık. Siz bir İstanbul takımısınız, Süper Lig'e çıkamazsınız diyemezsiniz ki. Ben de çok istiyordum Altay'ın çıkmasını. Ama Kasımpaşa çıktı. Daha iyi oynadı ve başardı.

Uzun vadede çok farklı bir hedefiniz olabilir mi?

UEFA Kupası'na katılmak, Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmak olabilir. Ancak şampiyonluğu kesinlikle hedeflemiyoruz, arzu da etmiyoruz. Eğer bu yapı ile şampiyon olacaksak bir şey diyemeyiz; ama büyük paralarla büyük transferler yaparak bunu gerçekleştirmek gibi bir hedefimiz yok. Kimse bizi büyük ücretler karşılığında oyuncu alırken göremeyecek. Çünkü biz tamamen kendi yağımızla kavruluyoruz. Naklen yayın, iddaa ve sponsor gelirleriyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Aslında büyük takımların bir oyuncuya verdiği ücretle biz bütün bir takımın giderlerini karşılamaya çalışıyoruz.

F.Bahçe'yi çok iyi analiz ettim Carlos için özel önlem almadım

Abdullah hoca, maç öncesi soyunma odasında Roberto Carlos'un kanadında oynayacak oyunculara özel bir talimat verdiniz mi?

Fenerbahçe'yi teknoloji sayesinde çok iyi analiz ettik. Özellikle Süper Kupa maçını çok iyi tetkik ettik. Roberto Carlos'un karşısında Razvan vardı. Ardından dinç olan Efe'nin ona yardımcı olmasını istedik. Onların sol kanattaki pas bağlantılarını kestik ve sol tarafta çok geniş bir boş alan oluştu. Oyuncularımız bunu iyi değerlendirdi. Yoksa Carlos için herhangi bir önlem almadım.

İki yıldır yaptığınız oyuncu transferlerinde, tecrübelilerden çok gençlere önem veriyorsunuz, neden?

Türkiye'de bazı tabular var. Maalesef bu çok zor yıkılıyor. Büyük takımlara karşı oynayanlarda özgüven eksikliği vardı. Hedef koyarak futbolcu kimliğini ön plana sürdüğümüzde çok daha pozitif verim alacağımızı gördük. Hedef ve özgüven önemli. Takım olabilmek ve o ruhu yakalayabilmek gerek. Fenerbahçe maçında 7 tane Süper Lig'i ilk kez gören oyuncularımız vardı. Hem de Fener ile başlıyorlar lige. Önemli olan aile olabilmek.

Bir takım içinde en pahalı oyuncunuzun sol kanat futbolcusu olmasını ister misiniz?

Herhalde istemezdim. Çünkü bir takımda beyin çok önemlidir. Çünkü takımın büyük yükünü onlar çeker.

Kalli, bir karar almışsa onu kimse döndüremez

Arif hoca, Galatasaray maçını seyrettin. Eski takımını nasıl buldun?

Çaykur Rizespor, Galatasaray'ın üzerine fazla gidemedi. Oyunu kendi yarı alanlarında kabul ettiler. Böyle olunca da Galatasaray gibi iyi bir takım karşısında çok fazla direnme şansınız yok. Çok az hücuma çıktıkları zaman da orta sahadan yeterli destek gelmedi. Lincoln ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu daha ilk 15 dakikada gösterdi. Attığı gol inanılmazdı. Sonra Cumhur ile Emre onu kontrol etmeye çalıştı. Böyle olunca da sertlikten gözü korktu. Linderoth da tam takım için oynadı. Gösterişsizdi; ama çok faydalıydı.

Eski hocan Kalli'yi nasıl değerlendiriyorsun?

İnanılmaz bir futbol bilgisi var. Bildiğini okuyan bir insan. Kesinlikle onu alacağı kararlardan kimse döndüremez. Galatasaray'a yeni bir hava getirdiği daha ilk maçta ortaya çıktı.

Zaman



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,378 µs