En Sıcak Konular

Kadıköy'de ''İstanbul Kent Mitingi''

22 Aralık 2013 19:35 tsi
Kadıköy'de, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin katılımıyla "çevre ve doğaya dikkati çekmek" amacıyla miting düzenlendi.

Kadıköy'de, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin katılımıyla "çevre ve doğaya dikkati çekmek" amacıyla miting düzenlendi.
 
"Kent Hareketleri", "Kuzey Ormanları Savunması" ve "Forumlar Arası Kentsel Dönüşümle Mücadele Çalışma Grubu" öncülüğünde düzenlenen mitingde tertip komitesi adına konuşan Cihan Uzunçarşılı Baysal, İstanbul'da halka ait durumdayken gasbedilen yaşam alanlarının ve ortak değerlerin hesabını sormak için meydanlarda olduklarını söyledi.
 
İstanbul'u yağma ve talana karşı savunmak için ayakta olduklarını, çevre, doğa ve yaşama dair taleplerinin görmezlikten gelinemeyeceğini anlatan Baysal, "Yalana, talana, yağmaya ve yıkıma artık yeter" dedi.
 
Baysal, her yerde birleşerek İstanbul'a verdikleri sözü tutmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 
Çeşitli sivil toplum kuruluşları adına yapılan konuşmalarda da İstanbul'daki yeşil alanın korunmasının toplumsal bir talep olduğu ifade edildi. 
 
Alandakiler, konuşma aralarında çeşitli grupların söylediği şarkılara eşlik etti. Pankart ve dövizler taşıyan katılımcılar, sık sık hükümet aleyhine slogan attı.
 
Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybedenlerin posterlerinin taşındığı mitingde, bir grubun da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdığı görüldü.
 
HDP milletvekilleri Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkcü ile CHP milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da mitinge katıldı.
 
Çeşitli konser ve etkinliklerin de yer aldığı yaklaşık 5 saat süren mitingin sonunda, alandakiler hükümet aleyhine sloganlar atarak, dağıldı.
 
Bu arada, mitingin başında alana girmek isteyen bir grupla polis arasında yaşanan gerginlikte, bazı polislerin atılan taşlarla yaralandığı, biber gazından etkilenen bazı vatandaşların da hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

aa


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs