En Sıcak Konular

''Babamızın oğlu olsa hesabını sorarız ''

22 Aralık 2013 13:22 tsi
''Babamızın oğlu olsa hesabını sorarız '' Başbakan Erdoğan Giresun Atatürk ve Görele Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Giresun Atatürk ve Görele Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bu ülkeye el uzatan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız" şeklinde konuştu.
 
Bu tazağın amacı başka
 
Başbakan Erdoğan, "Oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itimat etmeyin. Bir takım gazetelerin, bir takım ajanların, hukuku çiğneyerek yayınladıkları görütülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere, kullandıkları dile, yaptıkları montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu kompolonun amacı başka, bu tazağın amacı başka" ifadelerini kullandı.
 
Bunda her numara vardır
 
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet ve yargıyla ilgili açıklamalarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

 "Ey genel müdür, tabii tertemizi prılı pırıl olan genel müdürlerimi tenzih ederim ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardır. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum ey anamuhalfetin genel müdürü, adını almayacağım ağzıma, taltif olur ama siz bunun kim olduğunu biliyorsunuz. Siliviri'deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri'ye gidip de orada kendi arkadaşlarını ziyaret etmek suretiyle yargı üzerinde baskı oluşturmak isteyen kendi yandaşlarıyla arkadaşlarıyla beraber kendisi değli miydi? Hakimlere, savcılara hakaretler yağdıran bundan dolayı hakkında fezleke olan bu genel müdür değli miydi?"
 
CHP yolsuzluk arıyorsa geçmişine baksın
 

Başbakan Erdoğan, "CHP, eğer yolsuzluk arıyorsa geçmişine baksın. CHP yolsuzluk görmek istiyorsa yanı başındakilere baksın. CHP genel müdürü, yolsuzluk görmek istiyorsa dosyasını raftan indirdiği şimdi de aday yapmaya gayret ettikleri kişilere baksın" dedi.
 
"Bu Türk polisine yakışmaz"
 
"Bu genel müdürün milletvekili, benim polisime, affınıza sığınıyorum, ana avrat söven bu CHP genel müdürünün milletvekilleri değil miydi" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Kendi milletvekili, kendi hemşehrisi eline taş alıp polise atıyordu. Bu genel müdür, o zaman polise sahip çıkmıyordu, o ahlaksız vekiline sahip çıkıyordu. Şimdi çıkmış polis içindeki hukuksuzluğu, çeteleri savunuyor. Polis görevlendiriliyor operasyona gidiyor, bir polis operasyona da gitse operasyonda girdiği ofiste veya evde bacak bacak üstüne atmak suretiyle elinde bir tespih, külhanbeyi gibi orada duramaz. Polis de olsan... Çünkü sen görevin neyse onu yapacaksın. Oraya gideceksin koltuğa oturacaksın, bacak bacak üstüne atacaksın, elinde tespih külhanbeyi gibi, nedir o ya? Bu benim polisime yakışmaz."
 
Yıllardır hakaret ettikleri çetenin arkasında saf tuttular
 
"Nerede çete varsa, nerede kirli örgüt varsa CHP'yi onun yanında bulursunuz. Onun arkasında bulursunuz" diyen Başbakan Erdoğan, "Şu anda da yıllardır hakaret ettikleri bu çetenin arkasında saf tuttular. Şimdi bu kirli örgütün arkasında vagon oldu. Benim milletim bu fırsatçılığı affetmez. Benim milletim bu kirli ittifaka geçit vermez" ifadelerini kullandı.
 
İstikrarı kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz
 
İstikrarı kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Güven ortamının kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Kardeşlerim, bunlar huzuru bozmak istiyorlar, terörü geri getirmek istiyorlar, bir yıldır Giresun'a şehitlerimiz geliyor mu? Ama bilesiniz ki bundan rahatsız olanlar var, şehitlerimizin gelmesini bekleyenler, isteyenler var. Çünkü buradan besleniyorlar. İşte biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye'nin ufkunu karartacak, faizi yükseltecek, eskiden olduğu gibi milletin kanını emmek isteyenler var. İşte geçen hafta kurulan tuzak budur. Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütler de bu kirli tuzakta taşeron oldu, maşa oldu, buna destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine şu taşıdılar."
 
Kurulan tuzağın manası çok açıktır
 
Başbakan Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta kurulan tuzağın manası çok ama çok açıktır; huzuru bozalım, istikrarı bozalım, faizi yükseltelim, teröre can verelim ve daha çok kazanmaya devam edelim. Biz de işte buradan açık açık ilan edelim, bu tuzağı beraber bozacağız. Bu oyunu beraber bozacağız. Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları alt üst edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Millet bu ittifakı da bozar
 
Başbakan Erdoğan, "Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Milletçe güçlenerek çıkacağız, yeter ki bir olalım, yeter ki beraber olalım, yeter ki 76 milyon kardeş olalım. Ama 'kardeş olalım' diyerek, kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım, 'kardeş olalım' derken, kardeşinin izzetiyle onuruyla oynayanlardan olmayalım" dedi.
 
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri taşeron olarak kullanıp, maşa olarak kullanıp, benim bu güzel ülkemde kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar. Bu kirli ittifakları defalarca bozdunuz, bundan sonra da bozacağınıza inanıyorum. Biz sizin hükümetiniz olarak, milletin hükümeti olarak, bu uluslararası karanlık çevrelere karşı, devletimizin içine sızmış paralel devlet arayışındaki örgüt ve çetelere karşı mücadele vermeye devam edeceğiz"
 
Bu yapılan nedir?

Başbakan Erdoğan, ''Müslüman, elinden ve dilinden diğer müslümanın da emin olduğu insandır. Bu yapılan nedir? Biz Allah'ın izniyle bu kirli komployu da aşacak, bu günleri de geride bırakacağız. Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Milletçe güçlenerek çıkacağız, yeter ki bir olalım, yeter ki beraber olalım, yeter ki 76 milyon kardeş olalım. Ama 'kardeş olalım' diyerek, kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım, 'kardeş olalım' derken, kardeşinin izzetiyle onuruyla oynayanlardan olmayalım.'' ifadesini kullandı.
 
Babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa hesabını sorarız
 

Başbakan Erdoğan, ''Eğer bu dönemde kim olursa olsun yine söylüyorum. Biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Bizim böyle bir derdimiz yok. İstikrarı kimsenin bozmasına biz müsaade etmeyiz. Güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Kardeşlerim bunlar huzuru bozmak istiyorlar'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Yolsuzluk kisvesi altında son derece hukuksuz, son derece çirkin, aynı zamanda da son derece karanlık bir tuzak kuruluyor. Bakın ben burada, Giresun'da söylüyorum. Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır. Bizim yolsuzluk konusunaki hassasiyetimiz zaten bellidir."
 
Sandıktan, milli iradeden rahatsız oldular
 
Başbakan Erdoğan, Giresun'un Görele ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise "Sandıktan rahatsız oldular, milli iradeden rahatsız oldular. Türkiye büdükçe bunların rantları kayboldu, bunların çıkarları zedelendi. İşte onun için düşük faizden rahatsız oldular. Huzurdan, istikrardan güvenden rahatsız oldular. Bunlar çözüm sürecinden rahatsız oldular. İnanın şehitler gelmiyor ya bundan rahatsız oldular. Anneler babalar ağlamıyor ya bundan rahatsız oldular. Ocaklar sönmüyor ya bundan rahatsız oldular ama biz onlara rağmen bu yolda yürüyoruz" dedi.

"Paralel devlete izin vermeyeceğiz"
 
"Şimdi de devlet için de paralel devlet kurma gayreti içerisine girenlerin çabasını da görüyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Paralel devlete izin vermeyeceğiz. Türkiye'de tek bir devlet vardır, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Rabia. O da milletin bütününü temsil eden 76 milyonla ayakta ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Biz bununla geleceğe çok farklı yürüyeceğiz. Kimse devletin içinde paralel devlet kuramaz ve burada iradeyi vesayet altına alamaz. Çünkü bizim arkamızda şehitlerimizin hayır duaları var. Şehit annelerinim hayır duaları var. Bizim arkamızda bugün huzur içinde çocuklarını askere gönderen annelerin hayır duaları var. Bunun için huzurluyuz. Bu topraklara gönül vermiş, bu vatana gönül vermiş insanların samimiyetle arkamızda durduğu bir yürüyüşün mensuplarıyız. İnşallah sizin hayır dualarınız, o bedduaları, o saldırıları da sandığa gömecektir. Artık 30 Mart seçimleri çok çok önem kazandı. İnşallah 30 Mart milletimizin kenetlendiği bir gün olacaktır."
 
"Millet cevabını çok sert verecek"
 
Başbakan Erdoğan, "Devlet içine sirayet eden çetelere hem de onların efendilerine bu millet cevabını çok sert bir şekilde verecek. Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular. Biz hala dimdik ayaktayız ama onların hiç biri yoklar" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Bu ülkeyi tefecilere, çetelere, mafyaya, kirli örgütlenmelere kurban etmeyeceğiz. Bu ülkeyi faiz lobilerine, sermaye çevrelerine, baronlara emanet etmeyeceğiz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "İstedikleri kadar tehditler savursunlar, istedikleri kadar şantaja, provokasyona başvursunlar asla bu tehditlere, bu şantajlara boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar şunlar oldu:
 
-"Türkiye içinde, şu son 11 yıl içinde bizim politikalarımız, bizim iktidarımız sayesinde büyüyen Türkiye, tabii ki birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'nin hazinesi, Merkez Bankamızın kasası şu 11 yılda nereden nereye geldi. Merkez Bankası'nın tarihi döviz rezervi ne oldu biliyormusunuz? 136 milyar dolar. Yolsuzluklar içerisinde olan bir hükümet bu rakamlara ulaşabilir mi, bunu yapabilir mi? İşte buna ulaştık"
 
-"Kitap bulamazdık, kırtasiyeci dükkanına giderdik. İstediğimiz kitapların bir kısmı var bir kısmı yok. Ama şimdi böyle bir sorun var mı? Sıraların üzerinde okullar açılırken bütün kitaplar mevcut, ücretsiz olarak veriyoruz. Türkiye'nin tamamında, yolsuzluk tanımı olduğu bir iktidar bunları yapabilir miydi?"
 
-"Artık istediğin hastaneye gidebiliyor musun? Her yerden ilacını rahatlıkla alabiliyor musun? İlaçlarımızı alamıyorduk. O CHP'nin başındaki genel müdür bir zamanlar bir zamanlar SGK'nın başındaydı. İstisnalar kaideyi bozmaz ama sen Rahşan affıyla kurtuldun. Senin döneminde bu millet eczanelerden ilaç alamıyordu"

aa



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs