En Sıcak Konular

Hizbullah: Yeni bir savaş pahalıya mal olur

15 Ağustos 2007 09:33 tsi
Başkent Beyrut'un Şii mahallesinde düzenlenen toplantıda, alana yerleştirilen dev ekrandan yandaşlarına seslenen Nasrallah, bir saat kadar süren bir konuşma yaptı.

Başkent Beyrut'un Şii mahallesinde düzenlenen toplantıda, alana yerleştirilen dev ekrandan yandaşlarına seslenen Nasrallah, bir saat kadar süren konuşmasında, “Siyonistler, Lübnan'a saldırmayı düşünüyorsanız, bölgenin kaderini ve savaşın akışını değiştirecek bir sürpriz yaparım. Lübnan'a yeni bir savaş, size pahalıya mal olur. Tıpkı Ağustos 2006'da kazandığımız gibi, burada, Lübnan'da bir direniş, bir ordu ile aşağılanmayı reddeden ve bir tek Allah'tan korkan bir halk var” ifadesini kullandı.


Konuşmasında ABD'yi Lübnan'daki siyasi krize çözüm bulunmasına karşı çıkmakla da suçlayan Nasrallah, “ABD, gece gündüz bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını engellemeye çalışıyor” dedi ve geçen kasımdan beri ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkılması için Hizbullah'ın her türlü çözümü desteklediğini söyledi.

Parlamento Başkanı Nebih Berri'nin çözüm bulunması için yeni çabalarına işaret eden Nasrallah, Hizbullah'ın çözümle sonuçlanacak her türlü çaba ve girişime destek verdiğini yineledi ve “Lübnan'da iki eğilim var. Biri ulusal uzlaşma ve krizin çözümünden, diğeri ise çatışma ve diğer tarafı ortadan kaldırmaktan yana. Amerikan destekli bu ikinci eğilim ulusal birliğin bir ihanet olduğunu düşünüyor” ifadesini kullandı.

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, konuşmasının ilk bölümünde “Bugün ilahi zaferin birinci yıl dönümü” ifadesini kullanmış ve “İsrail'e ve ABD'ye karşı bizim saflarımızda olan herkese teşekkür ederim” demişti.

hürriyet



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs