En Sıcak Konular

4 kilit ismin iddialara karşı verdikleri yanıtlar

22 Aralık 2013 10:15 tsi
4 kilit ismin iddialara karşı verdikleri yanıtlar Tutuklanan 4 kişinin çapraz sorgularında kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri yanıtlardaki tutarlılık dikkat çekti.

Tutuklanan 24 kişi arasında olan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Reza Zarrab sorgularında, suçlamalara yanıt verdi. Tutuklanan 4 kişinin çapraz sorgularında kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri yanıtlardaki tutarlılık dikkat çekti. İşte 4 kilit ismin ifadelerinde iddialara karşılık verdikleri yanıtlar...
 
BARIŞ GÜLER
 
'VATANDAŞLIK İÇİN TÜM KABİNENİN İMZASI LAZIM'
 
KORUMA ALTINDAYIM:
11 senedir koruma altındayım. Attığım her adım emniyet tarafından takip ediliyor. Nasıl rüşvet vereyim? 40 senedir bu devlete hizmet eden birinin oğlu olarak yüz kızartıcı böyle bir olaya karışmayacağım herkesçe malumudur. Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum.

REZA İLE MENFAAT İLİŞKİMİZ YOK: Rüçan Bayar uzaktan akrabam. Bizim onda ailemize ait paramız vardı. İflas edince paraları ödeyemedi. Reza'nın yanındamaaş artı prim şeklinde çalıştığını öğrendim. Primlerinin kesilerek borcunu ödeyebileceğini söyledi. Rüçhan'ın priminden kesilmesi şartıyla Reza alacağımızı kısmen ödedi.

BABAM İLE AZ GÖRÜŞÜRÜM: Kabinenin tümünün imzaladığı bir kimliği çıkartma gücüm yoktur. Böyle bir şey olmamıştır. Sadece hava yolu ile seyahat eden birisi olarak, kayıtlar incelendiğinde babam ile ne kadar az görüştüğüm ortaya çıkacaktır.

REZA ZARRAB
 
'Altında vergi yokken, bu nasıl kaçakçılık olur'
 
2013'E KADAR SERBESTTİ:
Altın ihracatı ve ithalatında herhangi bir vergi yoktur. Böyle bir durumda nasıl kaçakçılık olur? Temmuz 2013'e kadar altın ticareti serbestti. Amerikan ambargosuyla bu tarihten sonra Halkbank yolu ile yapamaz duruma geldik.

27 YILDIR BURDAYIM: 1986'dan beri Türkiye'deyim. Vatandaşlığa 2006 veya 2007'de geçtim. Ağabeyimin vatandaşlığına geçmesinde yol yordam öğrenmek için bakan Muammer Bey'e sordum. Vatandaşlık için Bakanlar Kurulu'nun hepsinin onayı gerekli. Muammer Bey'e veya oğluna para vermedim. Barış Güler'e Rüçhan'ın borcu olan 200 bin doları verdim. Egemen Bağış'a da rüşvet vermedim.

HALK BANKASI: Zafer Çağlayan'a Halk Bankası'ndaki İran parasının 0.05'ini rüşvet olarak vermedim. Gıda ve ilaç ticareti için rüşvet ödemedim. Sadece Halk Bankası'nın almış olduğu resmi komisyonlar vardır. İran'da Credit İnstitiut isimli bir banka vardır. Bu bankanın Dubai'de CAG isimli bankaya bağlı bir şirket vardır.Bu harflerin Zafer Çağlayan ile hiçbir alakası yoktur.

OKUL İÇİN PARA VERDİM: Ben birçok hayır kuruluşlarına bağışta bulunuyorum. Süleyman Aslan kendisinin okuduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi'ni yaptırabileceğimi söyledi. Balkan Üniversitesi için bağışta bulundum.

SALİH KAAN ÇAĞLAYAN
 
'REZA BANA SADECE TAKIM ELBİSE ALDI'
 
REZA İLE ESKİ DOSTUZ:
Reza Zarrab ile aile dostluğumuz var. Sadece dostluğunun gereği bana bir takım elbise almıştı ve bir de beğendiğim bir valizi hediye etmişti. Rüşvet almak ve vermek söz konusu değil.

İŞ İÇİN BAŞKA NUMARA: Kodlu hatlara gelince sanayiciyim. Alüminyum giydirme cephe işini yapıyorum. Başka hatları kullanmamamın nedeni taşeron firmalarına ulaşabilmek gayesidir. Az öncede belirttiğim gibi sadece iki kişiyi tanıyorum. Örgüt diye bir şey yok.

BABAMIN İŞLERİNE KARIŞMAM: Babamın işlerine asla karışmıyorum. Kendi işlerimi takip ediyorum. Bir keresinde tuvalete gitmiştim. Muhammet isimli bir kişi benimle görüşmek istediğini belirtince ben de bulunduğum yeri tarif ettim. O da tuvaletin bulunduğu tarafa geldi. Tuvaletin önünde görüştük.

SÜLEYMAN ASLAN
 
'AYAKKABI KUTUSUNDAKİ PARA OKUL İÇİN TOPLANDI'
 
RÜŞVET ALMADIM:
Halk Bankası'nın 2.5 yıldır yöneticisiyim. Ülkemize altın ticaretinden 3.5 milyar dolar para kazandırdık. Buna engel olmak isteyenler belli. Sadece Reza'nın şirketi değil, birçok şirket bu işi yapmakta. Herhangi bir müşteriye ayrım yapmak diye bir işimiz yok. Örgüt kurma ya da üye olma söz konusu değil. Rüşvet alma yada verme kamu görevlisi olmadığım için söz konusu olamaz. Bunun yanında menfaat temin de olmamıştır.

PARANIN 20 BİNİ BENİM: Reza hayırsever bir kişi olduğunu söyleyince mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi aklıma geldi. Yardım edeceğini söyledi. Ancak projeye başlayamayınca paraları kendi nezdimde tuttum. Bir de Makedonya'da Uluslararası Balkan Üniversitesi yapma söz konsu. Mütevelli heyeti başkanı olan milletvekili H.B. "Türkiye'de bağış var. Makedonya'ya iletmekte zorluk çekiyoruz" diyerek benden yardım istedi. 1 milyon 950 bin euroyu bana verdiler. Ancak 950 bin eurosunu gönderebildik. Reza üniversite için 500 bin euro verdi. El konulan paranın 2 milyonu üniversitesi için, gerisi imam hatip için. Sadece 20 bin küsür euro benim. Yıllık 400 bin TL gelirim var. Bana ve eşime ait iki adet dairemiz 500 bin TL kredi borcum var.

KREDİ USULE UYGUN: Sahtecilik de yapmadık. Reza'ya verdiğimiz kredi usule uygun. Faizi benzerlerine göre yüksek. Banmayı zarara uğratmadık. Benzeri şirketlere teminat almadan kredi açıyoruz. Reza Bey'e yapılan komisyon indirimlerinin aynısını diğer firmalara da yapmaktayız. Banka bu oranları sıfıra kadar indirme yetkisini sahip.
 

Sabah



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs