En Sıcak Konular

Gülen'in bedduası izleyenleri şoke etti

22 Aralık 2013 09:39 tsi
Gülen'in bedduası izleyenleri şoke etti Sohbetlerinde hoşgörü, diyalog, birlik mesajlarından bahseden Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in, son sohbet toplantısında yaptığı beddua izleyenleri şoke etti.

'EVLERİNE ATEŞ DÜŞSÜN' DEDİ

Gülen, herkul.org sitesinde önceki gün 'Yolsuzluk' başlığıyla yayınlanan son sohbetinde şu ifadeleri kullandı: "...eğer hakikaten bu olumsuz şeylerin üzerine giden arkadaşlar, kimse onlar tanımıyorum, binde birini bile tanımıyorum... Bu işin üzerine, 'Hukukun ve aynı zamanda sistemin, dinin ve aynı zamanda demokrasinin gerektirdiği şeyler bunlardır' deyip, arınma adına, yıkanma adına, temizlenme adına, kirlerin öbür tarafa kalmasına meydan vermemek adına bir şey yaparken dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, bize de nisbet ediyorlar, dolayısıyla ben bizi de onların içinde görerek diyorum... Dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey Kur'an'ın temel disiplinlerine aykırıysa, Sünnet-i Sahiha'ya aykırıysa, İslam'ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar... Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."

'BÖYLE DUA OLUR MU?'

Gülen'in bu açıklamaları, izleyenin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada, "Fethullah Gülen'in ABD ve İsrail için hiç beddua ettiğini duyan gören var mı?", "Keşke İsrail'e de beddua etseydi", "Bir din adamı böyle dua eder mi?" diye mesajlar yer aldı. Gülen'in 2007'de eski Başbakan Bülent Ecevit için kullandığı "Ecevit hayatı boyunca oruç tutmadı. Namaz kılmadı ama inancı sağlamdı. Eğer ahirette Allah bana şefaat etme imkanı verirse, bunu ilk önce Ecevit için kullanırım" sözleri ve 28 Şubat darbesi sürecinde, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'e gönderdiği mektupta da okulları devredebileceğinden söz edip "Kahraman ordumuzun seçkin ve şerefli bir mensubu olarak, bu okulları şereflendirebilir ve her türlü teftişi yapabilirsiniz" ifadeleri de sosyal medyada geniş yer buldu.

Sabah

Bu haber 2,742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs