En Sıcak Konular

Bakan oğullarına ne oldu?

20 Aralık 2013 17:36 tsi
Bakan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İşadamı Ağaoğlu Adliye'ye sevk edildi

Savcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in oğlu ile Rıza Zarrab'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

 "17 Aralık" operasyonu kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan, iş adamı Reza Zarrab, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 66 kişi 3 grup halinde sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıların bulunduğu 7. kata çıkarıldı.

Şüphelilerin ifadeleri soruşturmayı yürüten savcılar Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve soruşturmaya sonradan dahil edilen savcılar Ekrem Aydıner ile Mustafa Erol tarafından alınıyor.

BAKAN OĞULLARI DAHA İFADE VERMEDİ

Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu yaklaşık 30 şüphelilerin savcılık ifadelerinin tamamlandığı öğrenildi. Barış Güler ile Reza Zarrab'ın da bulunduğu adliyeye son getirilen gruptakilerin ifadesine ise henüz başlanmadığı belirtildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Adliye'ye sevk edilen 9 kişiden 2'si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde 1 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylelikle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen kişi sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerden 7'si gece yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak mahkemeye sevk edilen Hasan Yılmaz'da sabaha karşı tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.

TUTUKLANAN İSİMLER

Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in, "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişi de mahkemeye sevk edildiği ve sorgusu yapıldıktan sonra tutuklandı.




Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs