En Sıcak Konular

Balbay'dan Silivri'ye ziyaret

20 Aralık 2013 16:08 tsi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazetecileri ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cezaevinde, Tuncay Özkan, Hikmet Çiçek, Deniz Yıldırım, Turan Özlü'yü, Basın Konseyi üyeleri ile ziyaret ettiğini belirten Balbay, ziyaretinin tüm meslektaşları adına olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin kendisiyle ilgili verdiği karardan sonra diğer tutuklu 5 milletvekiliyle ilgili yerel mahkemenin, aynı karara uymamasının kendisini üzdüğünü dile getiren Balbay, ''Hukuk; Ankara'da ayrı, Silivri'de ayrı, Diyarbakır'da ayrı olmamalıdır. Hukuk, Ergenekon davasına ayrı, 'KCK' davasına ayrı, öteki davalara ayrı uygulanmamalıdır. Hukukun ortak bir dilinin olması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Balbay, ilk dileğinin cezaevindeki 5 milletvekilinin serbest bırakılması olduğunu aktararak, ''Bir başka dileğim ise o tartışmalı davaların artık en azından tutuksuz devam etmesidir. En son dün 28 Şubat davasıyla ilgili hiçbir tutuklu sanığın kalmaması bence adil yargılama açısından, o insanların kendilerini daha sağlıklı savunabilmeleri açısından da önemli bir adımdır. Siz düşünebiliyor musunuz, Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki kurallarla Trabzonspor-Beşiktaş maçındaki kurallar ayrıdır denebilir mi? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Ya da maçın ilk yarısında şu kurallar uygulanacak, ikinci yarısında bu kurallar uygulanacak denilebilir mi? Bu olmamalı. Bugün gerçekten hükümetin de karşı karşıya kaldığı, hükümet yetkililerin de yakındığı bu hukuksuzluk ortamını gidermenin başlıca yolu herkesin kabul edebileceği ortak paydaya gelmektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Herkesin bir araya gelerek, Terörle Mücadele Kanunu ve devlete yönelik suçlar denilen tartışmalı yasaların netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Balbay, suç tanımının daha dar ve tanımlanabilir hale gelmesinin bile pek çok kişinin cezaevinden çıkmasını sağlayacağını anlattı.

"Hiç kimsenin adil yargılanma hakkı engellenmemelidir"

Bir gazetecinin ''Son gelişmelerle ilgili neler diyorsunuz?'' sorusuna Balbay, şu yanıtı verdi:

''Ben bu görüntüleri biliyorum. Sabaha karşı insanları alıyorsunuz. Gerçekten o görüntünün kamuoyuna sunulan şekliyle olup olmadığı aylar sonra nasıl ortaya çıkacak? Ben geçmiş davalardan biliyorum. 3 ayrı şekilde ortaya çıkmıştı, çok somut görüntüler geçmişteki. Benim dileğim tabii ki yolsuzluklarla mücadele edilsin. Geçmişte biz de bunları söyledik ama çekiçle sinek ezilmez. 50-60 kişiyi bir araya getirip hepsini aynı torbanın içine koyalım denilemez. 24 saat sonra birkaç kişiyi serbest bıraktılar. Madem bırakacaktınız sabaha karşı 5'te neden aldınız? Yolsuzlukların üzerine gidilmeli ama sabaha karşı 5'te de böyle bir operasyon, tartışmalı operasyon olmamalı diye düşünüyorum.''

AA



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,793 µs