En Sıcak Konular

Almanya'da yoksul sayısı artmaya devam ediyor

20 Aralık 2013 12:17 tsi
Almanya'da her 7 aileden birinin yoksul ya da yoksulluk tehlikesi içinde yaşadığı ve fakirlerin sayısının giderek arttığı bildirildi.

Almanya'da ekonomik durum iyi olmasına ve işsizlik giderek azalmasına rağmen yoksulluk artmaya devam ediyor. Alman Sosyal Yardım Birliği 'Wohlfahrtsverband'ın Berlin'de kamuoyuna duyurduğu 2013 raporuna göre her yedi aileden birisi ya fakir ya da fakirlik tehlikesi içinde bulunuyor. 2006'dan bu yana sürekli artan yoksulluk oranı, üçüncü rapor verilerine göre bu yıl yüzde 15,2'ye yükseldi.

Dernek uzmanları, işsizliğin azalmasına rağmen yoksulluk oranının düşmemesinin Alman iş piyasasının Amerikanlaştırılmasından kaynaklandığını bildirdiler. Raporda, Almanya'da kötü ücret ödenen işlerin giderek arttığı, ancak bu işlerde çalışanların kazancının geçim için yeterli olmadığı kaydedildi.

Sosyal Yardım Birliği Genel Müdürü Ulrich Schneider, geçen sene belirlenen tüm olumlu gelişmelerin durduğunu ya da olumsuzlaştığını söyledi. Schneider, zengin bölgelerle yoksul bölgeler arasındaki uçurumun giderek büyüdüğünü, ülkenin tarihinde hiç bu kadar bölünmenin görülmediğini belirtti.

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommer ve Bremen gibi eyaletlerinde yoksul oranı giderek artıp yüzde 23'lere ulaşırken, güneydeki Bavyera ya da Baden-Württemberg gibi eyaletlerde zenginlerin sayısı artıyor. Rapora göre güneyde yoksulluk oranı yüzde 11 civarında.

Almanya'daki standartlara göre yalnız yaşayanlar aylık geliri 869 Avrodan daha az ise, iki çocuklu bir aile, aylık geliri 1826 Avrodan daha az ise yoksul sayılıyorlar. Bu rakamlar ülkedeki ortalama gelirin yüzde 60'ına tekabül ediyor.



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs