En Sıcak Konular

Sağlam: Yarın için taktiğimiz 'Gol atmak'

14 Ağustos 2007 22:47 tsi
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede İsviçre'nin FC Zürih takımıyla yarın yapacakları ilk maçta oyun anlayışlarının tamamen gol yememek üzerine olmayacağını belirterek, ''Bunun yanında oyun anlayışımız gol at

      Sağlam, bugün maçın yapılacağı Hardstrum Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, deplasmanda gol yememenin önemli olduğunu bildiklerini ifade ederek, ''Ama özellikle deplasman maçlarında gol yemezken, gol atmanın da büyük avantaj olduğunu da biliyoruz. Bunun bilinciyle yarın gol yemeyip, gol atmak için oynayacağız'' diye konuştu.
      Ertuğrul Sağlam, yarın FC Zürih ile gerek Türk futbolu açısından, gerekse camia açısından önemli bir maça çıkacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
      ''Sezon başında belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yarın Şampiyonlar Ligi'ne bizi taşıyacak skoru almak istiyoruz. Kesinlikle oyunu çirkinleştirmeden, olumlu futbol oynayarak buradan kendimizi mutlu edecek ve bir sonraki maça bizi avantajlı kılacak bir skorla ayrılacağımıza inanıyorum. Rakibi tanıyoruz. Zaaflarını ve güçlü yanlarını çok iyi tespit ettik. Bu doğrultuda hazırlıklarımızı çok kısa sürede tamamlamaya çalıştık. Tello ve İbrahim Kaş cezalı. Mehmet Yozgatlı ise sakat olduğu için oynamayacak. Bu üç oyuncumuz da çok önemli futbolcular. Ancak onların yerine görev yapacak oyuncular da en az onlar kadar, hatta onlardan daha iyi görev yapacaklardır.'' Genç teknik adam, FC Zürih teknik direktörü Bernard Challandes'in ''3-1 veya 4-1'lik skor bizim için çok iyi olur'' açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Şu konuda kendisiyle anlaşabilirim. Kendileri 4 gol atsın, ancak biz 5 gol atarak kazanalım. Bu konuda kendisiyle anlaşabilirim'' dedi.
     
''FİZİKSEL OLARAK FC ZÜRİH'TEN ÜSTÜNÜZ''
      Sağlam, fiziksel olarak yarınki rakipleri FC Zürih'ten üstün olduklarını söyledi. Siyah-beyazlı çalıştırıcı, Sheriff Tiraspol gibi çok koşan ve mücadele eden bir rakip karşısında iki maçı da galip bitirdiklerini vurgulayarak, ''FC Zürih ile aramızdaki farklardan biri olarak bunu söyleyebilirim. Geçmiş dönemlerden farklı bir kimliğe büründük. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne kalacaktır. Kendimize güvenimiz sonsuz. Sezon boyunca Sheriff Tiraspol gibi çok koşan ve mücadele eden bir takımla karşılaşmayacağız. Önemli bir rakibi eledik'' şeklinde konuştu.
     
''KENDİMİZİ HER TÜRLÜ OLUMSUZ DURUMA HAZIRLAMALIYIZ''
      Sağlam, hakem konusunda tereddüt yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruyu ise ''Böyle üst düzey maçta herhangi bir hakemin art niyetle maçı yöneteceğine inanmıyorum. Hakem kim olursa olsun biz gerek hakemle, gerek rakip taraftarlarla, gerekse rakip oyuncularla polemiğe girip konsantrasyonumuzu bozmak istemiyoruz. Kendimizi futbola verip avantaj yakalamak istiyoruz. Tabii ki yanlış hakem kararlarıyla karşılaşacağız. Ama böyle durumlarda sakinliğimizi korumak zorundayız. Bu tür olaylara kendimizi hazırlamalıyız. Büyük hedefler kovalayacaksak, hür türlü olumsuz ortama kendimizi hazır tutmamız gerekir'' şeklinde yanıtladı.
     
TÜRKİYE-İSVİÇRE MAÇINDAKİ OLAYLAR
      Beşiktaş teknik direktörü, Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylar konusundaki soruyu ise şöyle cevapladı:
      ''Bu maçta iki taraf açısında da hatalar oldu. Ancak biz geçmişte yaşanan olayların mirasçıları değiliz. Amacımız sadece futbolun güzelliğini ortaya koymak. Yarın ve İstanbul'daki ortam ne tür olursa olsun futbolun güzelliğini ortaya koymak ve Türk insanın misafirperverliğini İsviçrelilere göstermek istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunları yaparken de güzel bir futbol ziyafeti vermek istiyoruz.'' Teknik adam ve futbolcular olarak kamuoyuna örnek olacak davranışlarda bulunmayı amaçladıklarını kaydeden Sağlam, ''Futbolcularla konuşmalarımızda ortaya koyacağımız performansla şampiyonluk adayı olalım diye konuşuyoruz. Tabii ki zaman zaman hatalar yapıyoruz. Oyuncularımız da örnek davranışları ortaya koymak için büyük fedakarlık yapıyor. Bu hataları en aza indirgeyip herkesin parmakla göstereceği bir takım olacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda kendimizi zorlayacağız'' diye konuştu.
     
SAKAT OYUNCULARIN DURUMU
      Ertuğrul Sağlam, sakat oyunculardan Bobo'nun iyi durumda olduğunu söyledi. Bobo'nun yarın oynamaması için bir engelin bulunmadığını ifade eden Sağlam, ''Rüştü ise bugün takımla antrenmana çıktı. Onda da olumlu gelişmeler gözlemledik. Rüştü'nün bugünkü antrenmanda durumunu görüp yarın için karar vereceğiz. Diatta ise fiziksel olarak 90 dakikayı çıkaramasa da maçın her anında oynayabilecek durumda. Koray ise düne nazaran daha iyi durumda. Durumu bugün netlik kazanır'' dedi.
      Sağlam, kendini yüzde yüz hazır hissetmeyen futbolcuyu oynatmayı düşünmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
      ''Benim anlayışımda ekstra bir durum olmazsa futbolcu sahaya çıktığında yüzde yüz hazır olacak. Bu şekilde oynamasını isterim. Kendisini hazır hissetmeyen oyuncuyu riske etmeyi ve sıkıntıya girmeyi düşünmüyorum. Onun yerine yüzde yüz kapasiteyle oynayacak oyuncuyu tercih ederim. Bu şekilde daha çok verim alırız. Ancak sezon içinde oynayan oyuncudan verim almazsam o zaman diğer oyuncuyu riske edebilirim. Çok maç oynayacağız. Herhangi bir oyuncumu şu dönemde riske etmek istemem.'' Siyah-beyazlı çalıştırıcı, yarınki maçta hangi oyuncuları düşündüğü yönündeki soruyu ise ''Yarınki maçın kadrosu son maçtaki kadrodan değişik olacak. Ama kadroyu söylemek istemiyorum. En az 7 oyuncu son maçtaki kadrodan olacak'' diye yanıtladı. Bu arada Ertuğrul Sağlam PFDK'nın Süper Kupa'daki Fenerbahçe maçında Kezman'a yaptığı hareket sonrası 3 maç ceza verdiği İbrahim Üzülmez konusunda ise ''İbrahim Üzülmez'in cezası bize ağır geldi. Bu şekilde ceza çıktıysa gerekçesi mutlaka vardır. Yanlış bir karar verildiyse yapılacak itirazla bunun değiştirileceğine inanıyorum'' dedi.
      
İBRAHİM TORAMAN'IN GÖRÜŞLERİ
      Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman ise kendilerine güvendiklerini söyledi. İbrahim Toraman, bütün maçların zor olduğunu ifade ederek, ''Sahaya çıkılmadan oynanılmayan bütün maçlar zordur. Rakip, seyirci ve saha avantajını kullanacaktır. Biz elimizden geleni yapıp avantajlı bir skor almak istiyoruz. Ayrıca çok maç yapmaya alışığız. Fiziksel olarak iyi antrenman yapıyoruz. Ama yoğun maç trafiği, maç konsantresi ve stresi açısından sizi zorlayabilir. Yine de sezon başı olmasına rağmen yoğun maç trafiğine alışığız'' diye konuştu.
     
BEŞİKTAŞ, SON ANTRENMANINI YAPTI
      Beşiktaş, yarın FC Zürih ile yapacağı maçın son antrenmanını ise maçın yapılacağı statta gerçekleştirdi.
      Basın mensuplarına 15 dakika görüntü izni verilen antrenmanda, Koray, fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Bu arada siyah-beyazlı takımın antrenmanını 20 kadar Beşiktaş taraftarı da izledi. Stat yetkilileri siyah-beyazlı taraftarları antrenman öncesi stada almazken, yöneticiler ve genel menajer Sinan Engin'in girişimleriyle taraftarlar stada alındı.

Milliyet



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,077 µs