En Sıcak Konular

Gül mercek altında!

14 Ağustos 2007 17:49 tsi
Gül mercek altında! Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına yeniden aday gösterilmesi dünya medyasında geniş yer buldu. ABD ve Avrupa basını, Gül'ün adaylığının yeni bir gerginlik ortamı yarattığını, Arap basını ise uzlaşma beklentilerinin boşa çıktığını yazdı.

Financial Times:
Haberi "Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni çatışmalara gebe" başlığıyla duyuran gazete, seçim sürecine yansıyan gerilimi Türkiye'de 1960 darbesinden bu yana yaşanan en büyük siyasi kriz olarak niteledi.

New York Times:
Gazete, "Cumhurbaşkanlığı aday seçimi yine çatışma zemini yarattı" başlıklı haberinde laik çevrelerin Gül'ün ilk adaylığını engellediğini hatırlattı.

Gazete, laik çevrelerin meclis başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı AKP'nin elinde olduğu gerekçesiyle Türkiye'nin geleceği hakkında endişeli olduğunu yazdı.

CNN International:
Televizyon haberi "Kutuplaşma yaratan aday cumhurbaşkanlığı için ikinci kez şansını deniyor" manşetiyle verdi. Haberde, Gül'ün İslami geçmişi sebebiyle laiklerin tepkisini çektiği vurgulandı; Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin mimarlarından biri olduğu belirtildi.

BBC:
Televizyon, "Gül yeniden aday gösterildi" manşetiyle duyurduğu haberinde, Gül'ün üçüncü ya da dördüncü turda seçilme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Haberde, MHP'nin Meclis Genel Kurulu'na katılacağı, CHP'nin ise Gül'ün adaylığına karşı tutumunu koruduğu vurgulandı.

El Cezire:
Televizyon, "Gül cumhurbaşkanı adayı" manşetiyle verdiği haberde, laik çevrelerin İslami geçmişi ve eşi türbanlı olduğu için Gül'ün adaylığına karşı olduğu belirtildi.

El Arabiya:
Televizyon, "Beklentilerin aksine çıkan karar" manşetli haberinde AK Parti'nin Gül'ü yeniden aday göstererek uzlaşma beklentilerini boşa çıkardığını yazdı.

Gül yeniden aday
Dün AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan'ın "Köşk adayımız" olarak adını açıkladığı Abdullah Gül, bugün adaylığını kameralar önünde ilan etti.

Vatan



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,789 µs