En Sıcak Konular

Gül, Sezer'e nasıl bir teminat verdi

14 Ağustos 2007 17:45 tsi
Gül, Sezer'e nasıl bir teminat verdi Köşk adayı Abdullah Gül, DSP lideri Zeki Sezer’i ziyaretinde, nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını anlattı. Gül, Sezer'e bir konuda teminat verdi. DSP, Meclis'e girme eğiliminde mi?

DSP randevu verdi, AK Parti’den Cumhurbaşkanı adayı olan Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül saat 14.00’de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i ziyaret etti.

YARIM SAAT GÖRÜŞTÜLER

Saat 14:00'te DSP Genel Merkezi'ne gelen Abdullah Gül, Genel Başkan Zeki Sezer ile yaklaşık olarak 30 dakika görüştü.

GÜL'DEN SEZER'E SÖZ

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, “Anayasa’nın ilk dört maddesine sadık kalacağını ve bu konuda kurumlarla ters düşecek bir hareket içinde olmayacağı" sözünü verdi.

Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, “siyasetten sıyrılacağını, özel yaşamı ile devlet yaşamını birbirinden ayıracağını da" ifade etti. DSP ise Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turuna katılıp katılmama konusunda, “demokratik sürecin işlemesinden yana" tavır koyma eğiliminde olduğu öğrenildi.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı adaylığı için destek turlarını sürdürdü. Gül, AKP Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar Göksel, Necati Çetinkaya ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’le birlikte DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i ziyaret etti.

DSP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Gül, görüşmenin çok yararlı geçtiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı adaylığım süreci ile ilgili çok faydalı bir görüşme yaptım. Demokrasinin gereği karşılıklı diyalog, konuşma beraber her şeyi tartışmadır. Bu çerçeve içerisinde adaylığımla ilgili gelişmeleri eğer gerçekleşirse Cumhurbaşkanı olursam nasıl hareket edeceğimle ilgili görüşlerimi aktardım" dedi.

SEZER’DEN “UZLAŞI" SİTEMİ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de yaptığı açıklamada, Gül’ün adaylığının belirlenmesi sürecinin Meclis Başkanlığı seçiminde izlenen yolla olmamasını eleştirdi. Sezer, “Sayın Gül, güçlü bir kimliğine sahip bildiğiniz gibi. Uzun yıllardır siyaset yapıyor. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekliliği ortaya çıktığında, o parti kimliğinden eğer Cumhurbaşkanı seçilirse sıyrılabilmesi gerekir ki, toplumun önemli bir kesimi sıyrılamayacağı yönünde bir kaygı var" dedi.

Uzlaşıdan yana bir tavır izlediklerinin altını çizen Sezer, Cumhurbaşkanı seçiminin de uzlaşı ile yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Sezer şöyle dedi:
“Önümüzde bir haftaya yakın bir süre var ilk tur oylama için. Bu süreci arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Öyle zannediyorum ki yeni Cumhurbaşkanı adayları da çıkacak parlamentoda, yeni adayların çıkışını da değerlendirip üzerimize düşeni sorumlu bir şekilde bu süreçte de yerine getireceğiz. Eğer Cumhurbaşkanı olacaksanız hayırlı olsun dedim."

Sezer, Genel Kurul Salonu’na katılıp katılmayacaklarına ilişkin bir soruyu ise “Bizim Genel Kurul’a katılmamız, ya da katılmamamız sonucu değiştirmeyecektir. MHP’nin katılma kararını önceden açıklamış olması 367 sorununun aşıldığını gösteriyor" diye yanıtladı.

EĞİLİM GENEL KURUL’A GİRMEKTEN YANA

Edinilen bilgilere göre, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında bir araya gelen Başkanlık Divanı üyeleri ve 13 DSP’li milletvekilinin katıldığı, toplantıda “demokratik sürecin işlemesinden yana" tavır konulması yönünde bir anlayış benimsendi.

DSP kurmayları, Genel Kurul’a girme konusunu hafta içinde netleşeceğini belirtirken, parti içinde değerlendirme yapılacağına dikkat çektiler. DSP’liler, belirsizlik ve risk ortamı yaratmadan Türkiye’nin esenliğe çıkması için katkı yapacaklarını ifade ettiler.

“GÜL’DEN “KURUMLARLA TERS DÜŞMEYECEĞİM" SÖZÜ"

Abdullah Gül, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, ‘Anayasa’nın ilk dört maddesine sadık kalacağını belirtti. Sezer, Gül’e, “Anayasa ve kurumlarla ters düşecek kadrolaşma arayışı içine girmeyin" uyarısında bulunurken Gül de, Sezer’e, “Bu konuda kurumlarla ters düşecek bir hareket içinde olmayacağı" yönünde söz verdi. Gül ayrıca, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, “siyasetten sıyrılacağını, özel yaşamı ile devlet yaşamını birbirinden ayıracağını" bildirdi.

Haber7



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,117 µs