iyibilgi öze" /> iyibilgi öze"/>

En Sıcak Konular

Dört uzman dört senaryo!

14 Ağustos 2007 15:35 tsi
Dört uzman dört senaryo! Abdullah Gül AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı. Bir önceki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlanamamış ve erken seçime gidilmişti. Şimdi ne olacak? İyibilgi dört uzmana sordu. İşte yanıtlar… iyibilgi öze

Mehmet Altan: Bir şey olmayacağını umuyorum!

Demokrasi olduğumuz sürece bir şey olmayacağına inanmak istiyorum. 22 Temmuz sonrasında kriz olursa bu krizi çıkaranlar anayasal suç işlemiş anlamına gelir. Bunun cezası ağırlaştırılmış müebbettir. Bu cezayı uygulayamayacak olan da yüzde 47 almamış sayılır. Bu kuralı çiğneyen de karşısında halkı bulur. Çıkacak kriz, demokrasi dışı bir müdahale Türkiye’nin çatırdaması anlamına gelir. CHP için de böyle. Başka bir şey bilmiyor ki… Gittikçe marjinalleşecek.

İnal Batu: Tartışmalar sürecek!

Sayın Başbakan seçim sonuçlarının alındığı gece uzlaşma sözü verdi. Tutulmamış olmasını fevkalade yadırgıyorum. Başbakana güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Gerginlik olacaktır mutlaka. Türban sorunun Türkiye’nin gündeminde olmasından mutlu değilim. Ancak siyasi bir simge haline geldi. TSK, Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve TBMM arasında gerginlik olacaktır. Buna gerek yoktu. Nasıl Toptan seçildi, aynı şey Cumhurbaşkanlığı makamı için de geçerli olabilirdi. Geçiş süreci olabilirdi ama elden kaçtı. Tüm dünya medyası yine dikkatlerini buraya çevirmiş darbe mi olacak yorumları yapılıyor. Muhtıra falan verilmez ancak tartışmalar sürecektir. Bu dahi üzücü bir şey. Hiç gerek yoktu.

Mahir Kaynak: “Gül’e oyun oynanıyor”

Herkes silahlı kuvvetlerle hükümet arasında, Çankaya arasında sorun bekliyor bu süreç sonrasında. Arada siyasi manevralar olur mu bunu soran yok. MHP hangi saikle Gül’ün önünü açtı. MHP’den demokrasi aşığı olması beklenir mi? Baykal da Erdoğan’ın önünü açmıştı. Şimdi demokrasi adına seçimi engelliyor. Tutarsızlık bu. MHP Gül hakkında bir sürü olumsuz şey söylüyordu şimdi de cumhurbaşkanı ol diyor. MHP’nin asker karşıtı politika izlemesi makul değil. Bu bir operasyondur. Gül’e bir oyun oynanıyor. Bundan sonra Gül kabineye giremeyecek. Ya hep ya hiç noktasına getirildi. Hangisi olur göreceğiz. Yani Çankaya’ya mı çıkacak yoksa siyasetten mi çekilecek… Bu süreç Gül’ün tamamen siyasetten silinmesi sonucunu doğurabilir.

Mahir Kaynak “bu bir oyunsa kim bu oyunu oynuyor” şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi: Dünya ölçeğinde arıyorum ben bu yanıtı. Gül’ün küresel sermayeyi temsil ettiğini düşünüyorum. Yenilen tamamen tasfiye olur.

Mehmet Barlas: Gerginlik olur, ama krize dönüşmez

Türkiye, yeni bir kriz lüksünü taşıyacak iç ve dış konjonktür rahatlığına sahip değil. Dışarıda son ekonomik gelişmeler, Irak’taki kriz, Türkiye’de her kesimi dikkatli olmaya sevk edecektir. Güvenlik ve istikrarın ana teminatı olan Silahlı Kuvvetlerin siyasi bir olayın içine girip kriz yaratacağını düşünmüyorum. %20 oy alıp, %80 konuşanlar siyasi ortamı gerecektir. Ancak unutulmamalı ki, takvimlerde 22 Temmuz gibi bir olay var.

Haber: Yahya Bostan, Kaan Kıymaç
www.iyibilgi.com



Bu haber 8,605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,435 µs