En Sıcak Konular

Abdullah Gül Yazıcıoğlu'yla görüştü

14 Ağustos 2007 15:06 tsi
Dışişleri Bakanı ve AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, MHP'den sonra BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile bir araya geldi. İşte yazıcıoğlunun tavrı.

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, MHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından TBMM'de BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili Seyid Eyuboğlu ile görüştü.

AK Parti ’nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e bağımsız milletvekillerinden de destek geldi.

Gül’le görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Muhsin Yazıcıoğlu, Gül’ün “Cumhurbaşkanlığı makamının şartlarını bildiğini ve Anayasada açıkça ifade edilen görevlerinin çerçevesi içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ilişkin hassasiyetini devam ettirerek, ülkenin demokrasisine katkı sağlayacak bir Cumhurbaşkanı olacağını” ifade ettiğini söyledi.

BBP olarak Cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerinin açık olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “1991 yıllından bu yana biz Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunuyoruz. Ancak şu anda Anayasamız gereği Cumhurbaşkanını Meclis seçecek. Bir an önce TBMM’nin Cumhurbaşkanını seçerek ülkede acil bekleyen sorunlara Meclis’in dönmesinin gereği üzerinde durdum” dedi.

Yazıcıoğlu, Türkiye’nin başta terör olmak üzere çok önemli iç ve dış sorunlarının olduğunu belirten Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanının bir an önce seçilerek bu sorunları çözmesi gerektiğini söyledi.
Yazıcıoğlu, "Bu sürecin işlemesi açısından Meclis’e mutlaka gireceğim ve oyumu kullanacağım. Pazar günü BBP’nin kurultayı var. Konuyu kurultaya da götüreceğim, kurultayım görüşünü alaraka oyumun rengini kesinleştirecğim" dedi.

Gül, Yazıcıoğlu’nun ardından Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyyid Eyüboğlu ile meclisteki odasında görüştü. Eyüboğlu’nun genel kurula girerek Gül’e destek vermesi bekleniyor.

Aktif haber



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs