En Sıcak Konular

Doğan: AK Parti'de Milli Görüşçü kalmadı ne demek?

14 Ağustos 2007 12:30 tsi
Doğan: AK Parti'de Milli Görüşçü kalmadı ne demek? AKP'li Fırat'ın, "AKP'de Milli Görüşçülere yer yoktur" sözlerine AKP'li Avni Doğan, "FP ve RP'de siyaset yapanlar buradayız. 200 kadar arkadaş burada" yanıtını verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Posta gazetesine verdiği demeçte dile getirdiği, "AKP içinde Milli Görüşçü kalmamıştır. Biz Milli Görüşçü değiliz, muhafazakâr demokratız. Bizim aramızda hâlâ Milli Görüşçü olduğunu söyleyenlere yer yoktur" sözleri, parti içinde tartışmaya neden oldu.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, "FP ve RP'de siyaset yapanlar kastediliyorsa, biz buradayız. 200 kadar arkadaş burada" dedi.

Doğan, Milliyet'e yaptığı açıklamada, AKP'de Milli Görüş tasfiyesi olmadığını söyledi.
 Fırat'ın sözlerini değerlendiren Doğan, şunları kaydetti:

"'Milli Görüşçü kalmamış' derken, FP ve RP'de siyaset yapanlar kastediliyorsa, biz buradayız. 200 kadar arkadaş burada. Herkesten fazla bu partinin sahibiyiz. Ben geçmişimle gurur duyarım. AKP, başka bir görüşü temsil ediyor. Muhafazakâr demokratız iddiasıyla yola çıkıldı."

Politikamız tek

Milli Görüş'ü temsil eden partilerde milletvekilliği yapan AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş da, "AKP içinde şimdi AKP'liler vardır. 'Milli Görüşçüler veya değiller' diye tasvip etmek yanlıştır. Milli Görüşçü olup - olmayan diye bir tasvip doğru olmaz. AKP'liler olarak politikamız tektir" dedi.

 AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz de, "Biz yeni bir parti kurduk. Muhafazakâr demokrat bir parti içinde yer alıyoruz. Daha önce o partilerde görev yaptık. Şimdi yepyeni bir partimiz var. Burada siyaset yapıyoruz" demekle yetindi. AKP'de Milli Görüş kökenli olduğu bilinen Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen ise Fırat'ın sözlerini yorumlamak istemedi.

22 Temmuz seçiminden bir ay önce SP'den transfer olan ve Milli Görüş'ün partilerinden Elazığ Belediye Başkanlığı yapan Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz da, "Ben görüşümü sonra vereyim" yanıtını verdi.

Milliyet



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,290 µs