En Sıcak Konular

Suriye'de çocuklar donarak ölüyor

14 Aralık 2013 15:39 tsi
Suriye'de çocuklar donarak ölüyor
Başbakan Erdoğan, "Suriye'de bombalardan, kurşunlardan korunsa bile soğuktan, açlıktan, kıtlıktan hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Suriye'de bombalardan, kurşunlardan korunsa bile soğuktan, açlıktan, kıtlıktan hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor. Dünyaya soruyorum, dünyanın vicdanına sesleniyorum, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Biz Suriyeli, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Gazipaşa Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, milli birlik ve kardeşlik sürecinde, özellikle de son dönemde, çözüm sürecinde Türkiye'de birliği, dayanışmayı, kardeşliği yücelterek hem Antalya'nın hem diğer 80 vilayetin büyümesini sağladıklarını söyledi.

Dünyada her zaman hakkı savunarak, haklının yanında durarak, dikleşmeden dik durarak, mazlumun, mağdurun yanında yer alarak Türkiye'nin itibarına itibar kattıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kardeş ülke Bangladeş'te önceki gün Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla idam edilmek suretiyle şehit edildi. Kendisine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ailesine, sevenlerine, Bangladeş halkına başsağlığı temennilerinde bulunuyorum. Bu insanlar ve idam edilen bu zat, 50 yıllık süreç içerisinde bunlar hükümetlerde bulundular, hükümet ortağı oldular bu insanlar. Düşünebiliyor musunuz, 50 yılın sonunda bir siyasi kalkıp idam edilebiliyor. Herhangi bir gerekçe, müdellel bir gerekçe ortaya konulamıyor. 

Şu anda biz Türkiye olarak böyle bir idam kararının, böyle bir infazın Bangladeş'in yararına olmayacağını vurguladık. Bangladeş'in iç huzuruna, barışına fayda getirmeyeceğini vurguladık. İdamı durdurmak için çaba harcadık. Kendilerinden ricada bulunduk. Ne yazık ki böyle hassas meselelerde, böyle hak ve adalet nazarı gerektiren meselelerde hep susanlar, bu defa da sustular. İşlerine geldiğinde idamı bir insanlık suçu olarak gösterenler, söz konusu şehit Abdülkadir Molla olunca susmayı ve susarak onaylamayı tercih ettiler. Bu meselede de biz susmadık. Türkiye olarak susup onaylayanlardan olmadık. Dışişleri Bakanımız bu idamı durdurmak için yoğun çaba harcadı. Cumhurbaşkanımız, Bangladeş'e yaklaşık iki ay kadar önce mektup yazarak, bu idamı durdurmak için çaba sarf etti. Bizzat ben, perşembe günü sabah Başbakan'ı arayarak kaygılarımı ilettim, endişelerimi ilettim. Maalesef dünyadan yeterli baskı, yeterli tepki gelmediği için bu infaz gerçekleştirildi."

Bu idamın kardeş Bangladeş halkına zarar vermemesini gönülden arzu ettiğini belirten Erdoğan, "Çünkü biz merhum Menderes idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Fatin Rüştü Zorlu idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Hasan Polatkan idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Bunların dünyada olmaması için şimdi biz aynı mücadeleyi kim olursa olsun veriyoruz ve vereceğiz. Eğer demokrasi mücadelesi diyorsak, eğer insan hak ve özgürlükleri diyorsak, bunun mücadelesini şüphesiz ki veriyoruz ve vereceğiz" ifadesini kullandı.

Vicdanınızla yüzleşebiliyor

Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,576 µs