En Sıcak Konular

İstihkamcı, Maliyeci, şimdi de Din subayı!

14 Ağustos 2007 10:05 tsi
İstihkamcı, Maliyeci, şimdi de Din subayı! Diyanet İşleri'ne bağlı din görevlileri, askere moral vermesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, 'Din Subaylığı' adlı bir statünün yeniden açılmasını istiyor.

Din görevlileri, hükümetten din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasını, hastanelerde din hizmeti sunulmasını ve askere motivasyon sağlaması için Türk Silahlı Kuvvetlerine "Din Subayın"ın yeniden alınmasını talep edecek.

Diyanet-Sen’in hazırladığı “Yetkili Olduğumuz Dönemde Kazanımlar ve Taleplerö kitapçığında toplu görüşmelerde hükümette sunulacak talepler açıklandı. Kitapta yer alan talepler şöyle; -Diyanet İşleri Başkanlığı yasasının çıkarılarak, diyanet çalışanlarının sorunlarına yasal çözümler getirilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı TRT ve RTÜK gibi özerk bir yapıya kavuşturulmalıdır.

-Kadrosuz olan 6 bin camiye de kadro verilmelidir. Kitapçıkta, bunun misyonerlik çalışmalarını dolaylı desteklediği vurgulanırken, din hizmetlerinden tasarruf edilemeyeceği belirtildi.

-BM İnsan Hakları Beyannamesini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerinin din ve vicdan hürriyeti maddelerine aykırı olan 12 yaşından önce Kuran öğrenme, 15 yaşından önce de Kuran kursuna gitme yasağı kaldırılmalıdır.
     
HASTANELERDE DİN HİZMETİ SUNULMALI

-Resmi tatillerde çalışan din görevlilerine mesai ücreti verilmelidir.

-Cami hizmetlerinin sağlıklı sağlanabilmesi için cami görevlilerinin lojman ihtiyacı karşılanmalıdır. Kitapçıkta, bunun TOKİ tarafından rahatlıkla sağlanılabileceğine işaret edildi.

-Tedavi gören hastaların dini ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamalarını sağlamak için hastanelerde din hizmeti sunulmalıdır.

-Askerlerin manevi motivasyonunu sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yeniden “Din Subayıö alınmalıdır -Halkı din konusunda aydınlatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında radyo ve televizyon kurma kararı bir an önce alınmalıdır.

Milliyet



Bu haber 1,126 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs