En Sıcak Konular

Avrupa'nın 'siyah' yüzü

14 Ağustos 2007 09:48 tsi
Avrupa'nın 'siyah' yüzü
Nijerya, Uganda ve Gana gibi yoksul Afrika ülkelerinden, gelecek vaadiyle kandırılarak İngiltere'ye getirilen çocuklar, halkın gözünden uzak mekanlarda köle gibi çalışmaya zorlanıyor.

İngiltere'deki uluslararası insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, yüzlerce Afrikalı çocuğun, daha iyi bir eğitim ve gelecek vaadiyle kandırılarak, sahte belgelerle İngiltere'ye getirildiği ve köle gibi kullanıldıkları uyarısında bulundu. Çalıştırılmak üzere Afrika'dan İngiltere'ye getirilen çocuklarla ilgili resmi olarak kayıtlara geçen ilk vakanın, 1995 yılında tesbit edildiği belirtilerek, o tarihten bu yana kaçırılan çocuk sayısının yüzlerce olmasına karşın tek bir dava bile açılmadığı söyleniyor.

AİLELER KANDIRILIYOR

Konuyu sayfalarına taşıyan İngiliz The Independent gazetesi, yapılan son araştırmalarda, Nijerya, Gana ve Uganda gibi fakir Afrika ülkelerinden yüzlerce çocuğun, çok iyi organize olmuş kaçakçılık örgütleri tarafından İngiltere'ye getirildiğini yazdı. Listede ilk sırayı Nijerya'nın çektiğini belirten uzmanlar, bu ülkedeki yoksul ailelere, çocukları karşılığında para verildiği ya da iyi bir eğitim alacakları vaadiyle kaçakçılara teslim edildiklerini belirtiyor. 10'lu yaşlardaki çocukların, İngiltere'de toplumun gözünden uzak mekanlarda tutularak, köle gibi çalıştırıldıkları ya da seks işçisi olmaya zorlandıkları kaydedilirken, kapalı ve çoğunlukla kilitli kapılar ardında günlerce çalıştırılan çocuklara ücret verilmediği ve işlerini yapmadıkları durumda dövüldükleri ifade ediliyor.


ÇOCUKLAR MODERN KÖLE

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan Vernon Coaker “Araştırmalar, kaçakçılığın gerek sayı gerekse kapsamı bakımından arttığını gösteriyor. Çocukların modern köleler olarak İngiltere'ye kaçırılması zamanımız için iyi bir işaret değil” ifadesini kullandı.


Nijeryalı Tolu: Bir hapis gibiydi

13 yaşında Nijerya'dan kaçırılan kız çocuklarından Tolu, hiç istememesine rağmen iyi bir eğitim alacağına inanan ailesinin zoruyla İngiltere'ye götürüldüğünü anlatarak, burada bir ailenin yanına yerleştirilerek çalışmaya zorlandığını söyledi. Çalıştığı kadın tarafından sürekli dövüldüğünü anlatan Tolu, “Bir hapis gibiydi. Nijerya'da en azından özgürlüğüm vardı” diye konuştu. Tolu, iltica talebi için İngiliz hükümetinin yanıtını bekliyor.

yenişafak



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs