En Sıcak Konular

Irak'a 40 Milyion dolarlık kalaşnikof sokuyorlardı!

14 Ağustos 2007 09:13 tsi
Irak'a 40 Milyion dolarlık kalaşnikof sokuyorlardı! 40 milyon dolar değerindeki 100 bini aşkın Kalaşnikof’un, Irak’a kaçak olarak sokulmak istendiği ortaya çıktı. İtalyan savcının ortaya çıkardığı uluslararası skandal, ABD’ye ait 190 bin otomatik silahın Irak’ta kaybolması ertesinde

Irak hükümetinin gizlice silah aldığı iddia ediliyor.

İTALYAN polisinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda Irak’a kaçak silah sokmak isteyen 4 İtalyan vatandaşı gözaltına alınırken, Kalaşnikof marka otomatik silahları Rusya’dan temin edeceği söylenen bir Bulgar vatandaşı da güvenlik güçleri tarafından aranmaya başladı.

İtalyan güvenlik güçleri, geçen yıl Roma’daki Fiumicino havalimanından Libya’ya uçan Cankullo Svartsolo adlı İtalyan işadamının çantasında uyuşturucu olduğu şüphesiyle yaptıkları aramada, bir silah katalogu buldu. Şüpheli İtalyan’ın telefon ve epostalarını iki ay boyunca takip eden polis, şüpheli kişilere ulaştı.

Bu gözaltılar, mafyaya karşı yürüttüğü soruşturmalarla tanınan savcı Dario Razzi’nin yönettiği Parabellum (Savaşa Hazırlan) Operasyonu dahilinde Irak dosyasının da açılmasına vesile oldu. 2005 yılında mafyanın uyuşturucu ticaretine karşı başlatılan soruşturma, Libya’ya yönelik silah kaçakçılığı iddialarını da mercek altına almıştı.

40 Milyon dolar değerinde

Kaçakçıların planına göre Irak’a tamamı Rus yapımı 50 bin AKM, 50 bin AKMS Kalaşnikof marka otomatik silahıyla 5 bin adet ağır makinalı PMK silahı sevk edilmesi planlanıyordu. Malta ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde kurulan paravan şirketler üzerinden geçen yıl sonundan itibaren Irak’a silah kaçırılacaktı.

Irak hükümeti mi istedi

Kaçakçılıktan gözaltına alınan İtalyanlar, verdikleri ilk ifadelerinde, silahların Irak İçişleri Bakanlığı’na satıldığını ve hem Iraklı hem de Amerikalı yetkililerin bundan haberdar olduğunu iddia etti. ABD’nin Bağdat’taki askeri temsilcileri silah alımından haberdar değil. Irak hükümetinin gizlice silah aldığı iddiasının kanıtlanması halinde yeni bir skandalın patlak verebileceği bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs