En Sıcak Konular

Bush beyinsiz kalacak!

14 Ağustos 2007 09:04 tsi
Bush beyinsiz kalacak! ABD Başkanı George Bush’un beyni olarak kabul edilen Karl Rove, ay sonunda görevden ayrılmaya hazırlanıyor.

Dinci oyları seferber ederek Bush’un yeniden kazanmasını sağlayan Beyaz Saray danışmanı Karl Rove’un ailesine daha fazla vakit ayırmak üzere görevden ayrılma kararı aldığı açıklandı.

2008 seçimleri dolayısıyla topal ördek olan ABD Başkanı George W.Bush’un sağ kolu kabul edilen danışmanı Karl Rove, istifa etmeye hazırlandığını açıkladı.

The Wall Street Journal Gazetesi’ne konuşan Rove, "istifa etmenin zamanı geldi" dedi. Gazeteye göre Rove 31 Ağustos tarihinde Beyaz Saray’daki görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. Karl Rove, "Her zaman burada sizi tutan birşeyler çıkıyor, burada olmayı seviyorum, fakat aile düzenim için görevden ayrılmalıyım" dedi.

’Bush’un beyni’ diye anılan Karl Rove, Beyaz Saray’ın aldığı önemli kararların ardındaki kişilerden biri olarak biliniyor. Bir CIA ajanının adının açıklanmasıyla ilgili skandalda adı geçen Karl Rove’un istifası için Beyaz Saray’a hem Bush’un Cumhuriyetçileri, hem de Demokrat Parti’den yoğun baskı yapılıyordu. Cumhuriyetçiler, 2008 seçimleri öncesinde partinin şüpheli işler ve ilişkilerin gölgesinden kurtulmasını istiyor.

Pislikte açan çiçek

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Dana Perino, "Bizim için büyük bir kayıp. Harika bir meslektaş, iyi bir dost, parlak bir zeka. Çok fazla özlenecek, fakat ailesi, karısı Derby ve oğulları için gitme zamanının geldiğinden emin olmasaydı gitmezdi. Başkan’ın en yakın dostlarından olmaya devam edecek" dedi.

Geçen Kasım ayında Demokratlar’ın Kongre’de çoğunluğu sağlamasıyla Beyaz Saray’ın danışmanları arasında yaprak dökümü başlamıştı. En son Beyaz Saray danışmanlarından Dan Bartlett ayrılma kararını açıklamıştı. Rove’un Beyaz Saray’daki görevi sona erdikten sonra anılarını bir kitapta toplaması bekleniyor. Bush, çok sevdiği Karl Rove’u "Dahi Delikanlı" diye anarken kendisinden hazetmeyenler ’pislikte açan çiçek’ anlamına gelen ’Turd Blossom’ yakıştırmasını yapıyordu. Karl Rove da bu iddialara "Teksas’ta bir söz vardır. Teksas’ın batı tepelerinde yabani çiçekler, doğal gübrelerden fışkırır" yanıtını vermişti.

Dahi delikanlı

Beyaz Saray’ın Genel Müdürü Yardımcısı olarak çalışmakta olan Karl Rove, ABD Yönetimi’nin en güçlü isimlerinden biri. Geleceğin başkanı Bush ile 1990’larda yolu kesişen Karl Rove, o zamandan bu yana en yakın danışman olarak hizmet veriyordu. 11 Eylül sonrasında verilecek yanıt, Afgan ve Irak savaşlarının karar vericilerinden biri olan Karl Rove, 2004 yılında Bush’un yeniden seçilmesinde önemli rol oynadı. Karl Rove, siyasi etkinliğiyle "Bush’un Beyni" ve "Dahi Delikanlı" isimli iki kitaba esin kaynağı oldu. Fakat CIA ajanı Valery Plame’nin adının yasak olduğu halde deşifre edilmesiyle ilgili skandalda oynadığı rol yüzünden zan altında kaldı.

Hürriyet



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs