En Sıcak Konular

'Meclis dışında hiçbir güç...'

10 Aralık 2013 20:50 tsi
'Meclis dışında hiçbir güç...' Başbakan Erdoğan, "Meclis dışında hiç kimse, hiçbir kurum, Allah’tan başka hiçbir güç, bu ülkeye ve bu millete istikamet veremez'' dedi.

 TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu salonun dışında (Meclis), bu salondaki vekillerin dışında hiç kimse, hiçbir kurum, Allah’tan başka hiçbir güç, bu ülkeye ve bu millete istikamet veremez. Hiçbir vekil, hiçbir siyasi parti, milli iradeyi hedef alan;milli iradeyi, Meclis iradesini zayıflatmaya çalışan saldırılar karşısında kayıtsız kalamaz" dedi.

Erdoğan, "Eğer bir siyasi parti, teröre karşı net tavır sergilemiyor, terörle arasına mesafe koymuyor, terörü açık şekilde kınayamıyorsa, milli iradeyi, siyaseti, en önemlisi kendisini inkar ediyor demektir. Eğer bir siyasi parti, şiddet içeren sokak eylemlerini aleni destekliyorsa, oradan medet umuyorsa, hatta kendi vekilleri polise taş atıyor, hakaret ediyorsa, o siyasi parti, Meclis’in, milli iradenin, siyasetin saygınlığını önemsemiyor demektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye, tıpkı 23 Nisan 1920’de olduğu gibi, askeri ve sivil tüm mercilerin üzerinde olan TBMM’nin iradesiyle yoluna devam edecektir. Siyaset için, milletin desteği yeterlidir; siyasetin başka hiçbir desteğe ihtiyacı olamaz.Meclis içinde de dışında da artık herkes, her kesim bunu anlamalı ve kabullenmelidir" dedi.

Erdoğan, çözüm sürecine değinerek, "Bu bahar havasının tehdit edilmesi karşısında susanlar, ellerini ovuşturanlar, sevinenler, tarih ve millet karşısında hesap veremezler. Bugün, Hükümet kaybetsin, iktidar partisi kaybetsin diyerek, terörün yeniden can almasına göz yumanlar, sessiz kalanlar, vicdanlarıyla yüzleşemez, aynada yüzlerine bakamazlar" diye konuştu.

Tahrikler seçim sürecini etkilemeye yönelik

Başbakan Erdoğan, "Son günlerde sahnelenmek istenen tahrikler, doğrudan doğruya milli iradeye, huzura, barışa yöneliktir; en önemlisi seçim sürecini etkilemeye yöneliktir" dedi.

Dış politikaya stratejik akıl hakim oldu

Erdoğan, "Bizim dönemimizde dış politikaya kin, nefret, öfke, küsme, darılma değil, stratejik akıl hakim oldu" diye konuştu.

Yolsuzluk konusunda asla müsamahamız yok

Başbakan Erdoğan, "Yolsuzluk konusunda asla müsamahamız yok ve olamaz. Yolsuzluk ne kadar çirkin, ne kadar kul hakkını, yetim hakkını yemekse; delili, belgesi, ispatı olmadan yolsuzluk iddiasında bulunmak da o kadar çirkin, o kadar büyük haksızlıktır, hakka tecavüzdür" dedi.

Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs