En Sıcak Konular

Japon turistlere saldırı davasında karar

10 Aralık 2013 17:49 tsi
Nevşehir'de bir Japon turisti öldürdüğü, diğerini de yaralayarak cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Fatih Uyar, ağırlaştırılmış müebbet ve 94 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 Nevşehir'de, Japon turistler Mai Kurihara'nın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu'nun ise yaralanarak ve cinsel saldırıya uğraması ile ilgili davada, sanık Fatih Uyar, ağırlaştırılmış müebbet ve 94 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Fatih Uyar, sanık avukatı Ayhan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Hülya Yazar Günay, sanığın anne ve babası katıldı.

Mahkeme Başkanı, taraflara son sözlerini sordu. İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat Günay, “Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet savcısı ise iddianamede yer alan görüşlerini tekrar ettiğini ve bu doğrultuda karar verilmesini istedi.

Sanık Uyar'ın avukatı Ayhan Şahin ise iddiaları kabul etmediklerini belirterek, müvekkilini iddianamede yer alan suçlardan cezalandırmanın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını öne sürdü.

Sanık Uyar da olayın daha önce yazılı savunmasında belirttiği şekilde gerçekleştiğini iddia ederek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Sanık Fatih Uyar’a Japon turist Mai Kurihara'yı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve nitelikli yağma suçlarından 35 yıl 3 ay, Hoshie Teramatsu'yu öldürmeye teşebbüs, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ile nitelikli yağma suçlarından ise 59 yıl olmak üzere toplam 94 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

AA



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs