En Sıcak Konular

Karzai: ABD "sömürgeci güç" gibi davranıyor

10 Aralık 2013 17:17 tsi
Karzai: ABD Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai "ABD bize tehditler savuruyor. 'Maaşları ödemeyiz, sizi iç savaşa sürükleriz' gibi tehditlerde bulunuyor" dedi

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ABD’yi "sömürgeci güç" gibi davranmakla suçladı ve "ABD bize tehditler savuruyor. 'Maaşları ödemeyiz, sizi iç savaşa sürükleriz' gibi tehditlerde bulunuyor" dedi.

Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesine konuşan Karzai, ikili güvenlik anlaşması imzalamak için ABD’nin baskı yaptığını söyledi.

İkili güvenlik anlaşmasına karşı olmadığını ancak önce talep ettikleri güvencelerin kendilerine verilmesi gerektiğini söyleyen Karzai, aksi takdirde anlaşmayı imzalamayacağını ve kendisinden sonra işbaşına gelecek cumhurbaşkanının onayına bırakacağını söyledi.

Karzai, Amerikan birliklerinin terörle mücadele adına Afganistan'da evlere baskınlar düzenleyip arama yapmalarını eleştirerek, "Afgan halkı artık evlerine yapılan baskınların bitmesini istiyor. Terörle mücadele terör kamplarında olur" diye konuştu.

"ABD bize tehditler savuruyor. 'Maaşları ödemeyiz, sizi sivil savaşa sürükleriz' gibi tehditlerde bulunuyor" diyen Karzai, ABD’nin barış sürecinde olumlu rol oynaması ve Afgan evlerine yapılan baskınların durması halinde anlaşmayı kendisinin de imzalayabileceğini söyledi.

ABD ve NATO, Afganistan'daki uluslararası gücün 2014'ten sonra ülkede kalması ve Afgan birliklerini terörizme karşı eğitebilmesi için bu anlaşmanın mutlaka imzalanması gerektiğini savunuyor. Anlaşma, Afganistan'a yıllık ordu ve polis gücü maaşları da içinde olmak üzere 15 milyar dolar ekonomik yardımı öngörüyor.

Afganistan’da nisan ayında seçimler düzenlenecek.



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs