En Sıcak Konular

9 ilde ilaç operasyonu

10 Aralık 2013 17:11 tsi
Başta İstanbul olmak üzere 9 ilde sahte ilaç operasyonu yapıldı.

Wall Street Journal gazetesi, 2012 yılında, Türkiye'de merdiven altı imalathanelerde üretilen sahte kanser ilaçlarının ABD'ye kadar uzandığını yazdı. İstanbul Emniyeti, haberde geçen bilgilerden de yararlanarak sürdürdüğü soruşturmayı operasyona dönüştürdü. İstanbul merkezli 9 ilde 130 adrese baskın düzenlendi. 60 kişi gözaltına alındı. Çoğunluğu 5 bin kutu sahte ilacın ele geçmesi akıllara 'acaba piyasadaki kanser ilaçları da mı sahte' sorusunu getirdi. Çete elebaşı D.F, silüet tartışmaları ile gündeme gelen ve yıkım kararı alınan 16/9 kulelerinde yakalandı.

Wall Street Journal, Türkiye’de merdivenaltı olarak sahtesi üretilen kanser ilaçlarının, İstanbul’dan Mısırlı ve Suriyeli aracılarla İsviçre, Danimarka, İngiltere ve ABD’ye satıldığı ve binlerce kanser hastasının içinde tuz ve nişasta olan bu ilaçları yok yere kullandığını yazdı. ABD'de 120 kutu sahte ilaç ele geçti. Faturalarda yapılan incelemede, kanser ilaçlarının üretildiği belirtilen medikal firmasının yerinde tekstil atölyesi olduğu anlaşıldı.

130 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Makalenin yayımlanmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla uzun soluklu bir araştırma yürüttü. Yapılan çalışmanın ardından İstanbul, Antalya, Ankara, Batman, Adana, Şunlıurfa, Iğdır, Diyarbakır ve Kocaeli'de 130 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Polisin elinde 71 kişilik gözaltı listesi bulunurken, 60 kişi gözaltına alındı. Diğer kişilerin adreslerde bulunamadığı, yakalanmaları için çalışmanın devam ettiği belirtildi.

İSTANBUL'UN SİLUETİNİ BOZAN BİNAYA BASKIN

Çetenin elebaşı olduğu iddia edilen D.F, İstanbul'un silüetini bozduğu iddiasıyla gündeme gelen ve yıkım kararı alınan Zeytinburnu'ndaki 16/9  Kulelerinde yakalandı. D.F'nin oto kiralama şirketi bulunduğu da saptandı. Aramalarda çoğunluğu kanser ilacı olan 5 bin kutu sahte ilaç ele geçti. Ele geçen ilaçlar arasında kalp ve ağrı kesici ilaçların da bulunduğu belirtildi. Operasyonda 6 ecza deposu, 20 eczaneye de baskın düzenlendi. Ecza depoları ve eczanelerin sahiplerinin de yakalandığı belirtildi.

MERKEZ HASTANE ÇEVRELERİ

İstanbul’daki baskınların merkezi, özellikle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çapa, Cerrahpaşa Tıp fakültelerine yakın medikal malzeme satış yerleri oldu. Bağcılar'daki imalathane ve Fatih'teki depoda da ilaçların ele geçtiği belirtilirken, bazı ilaçların, Suriye, Irak, Mısır, İran, Libya, Azerbaycan'da üretilerek Türkiye'ye getirildiği, burada paketlendikten sonra Türkiye geneli ve yurtdışında piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Hürriyet

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs