En Sıcak Konular

Güneydoğu'da 15 Ağustos alarmı

14 Ağustos 2007 09:10 tsi
TERÖR örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'ni basarak başlattığı terör olaylarının yıldönümü nedeniyle Güneydoğu'da alınan güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Güvenlik birimlerinde izinler kaldırılırken, stratejik bölgelerde takviye birliklerle ek önlemler alındı. Terör örgütü yöneticilerinin kırsal kesimdeki teröristlere eylem talimatı verdiği bilgisi istihbarat birimlerince tespit edilmesiyle İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle tüm illeri uyardığı belirtildi.
     
Terör örgütü PKK'nın Türkiye’de 23 yıl önce 15 Ağustos'ta Eruh ve Şemdinli ilçesine aynı saatlerde yaptığı ilk kanlı eylemlerin yıldönümünde, yeni saldırılar düzenleyeceği istihbaratı üzerine başta Güneydoğu olmak üzere tüm bölgelerde güvenlik önlemleri arttırıldı. Doğu ve Güneydoğu'daki güvenlik birimlerinde izinler kaldırılırken, stratejik bölgelerde ek önlemler alındı, teröristlerin geçiş güzergahlarına özel eğitimli askerler yerleştirildi. Kırsal alanlarda bulunan Jandarma karakollarında ek takviye birlikler yerleştirilirken, kent merkezlerinde askeri ve kamu kuruluş ve lojmanlarında güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.
     
Terör örgütü yöneticilerinin Tunceli'deki Mercan Dağı'nda ölü ele geçirilen 6 teröristle arasında bulunan ve üzerinden Amerikan yapıma M-16 tüfek çıkan terör örgütünün ‘Dersim Eyaleti' adını verdiği bölge sorumlusu ‘Medeni’ kod adlı Nesih Özcan’ın öldürülmesi ardından saldırıların artırılması talimatı verdiği belirtildi. Özellikle Tunceli ve Bingöl’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, askerlerin geçiş güzergahlarında da sıkı kontroller başlatıldı. Askeri birlik ve konvoyların geçtiği karayollarında mayın kontrolleri arttırılırken yollar helikopterlerle havadan kontrol ediliyor. Tunceli kent giriş ve çıkışında güvenlik birimleri günün 24 saati aralıksız görev yaparak tüm araçları sıkı kontrolden geçiriyor.

milliyet



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs