En Sıcak Konular

Öymen: Belgeleri sızdıran cezalandırılmalı

10 Aralık 2013 16:23 tsi
Emekli diplomat Onur Öymen, MGK belgelerinin yayınlanmasını BUGÜN’e değerlendirdi. “Çok gizli bir belge sızarsa suçtur, cezası vardır” dedi.

Mil­li Gü­ven­lik Ku­ru­lu (MGK) top­lan­tı­la­rı­na ka­tı­lan isim­ler­den, CHP es­ki Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Onur Öy­men, Ta­raf Ga­ze­te­si­’nin 2004 MGK bel­ge­le­ri­ni ya­yım­la­ma­sı­nın ar­dın­dan baş­la­yan tar­tış­may­la il­gi­li BU­GÜ­N’­e önem­li açık­la­ma­lar yap­tı.

BAŞBAKANIN HEDEFİ BASIN

Bü­tün ül­ke­le­rin, dev­le­tin giz­li bel­ge­le­ri­ni mu­ha­fa­za et­mek için et­ki­li ted­bir­ler al­dı­ğı­nı be­lir­ten Öy­men, “Çok giz­li bir bel­ge sı­zar­sa, ce­za­i hü­küm­le­ri var­dır. Giz­li bel­ge­le­rin ba­sı­na sız­dı­rıl­ma­sı bü­tün ül­ke­ler­de ya­sak­tır, suç­tur. An­cak de­mok­ra­tik ül­ke­ler­de ya­sal so­rum­lu­luk, bel­ge­le­ri sız­dı­ran­lar­da­dır. Bun­la­rı ya­yın­la­mak baş­ka, sız­dır­mak baş­ka iş­tir. Sız­dı­ran ki­şi, yüz ki­şi­ye de sız­dı­ra­bi­lir. Me­se­le sız­dır­ma­yı ön­le­mek, ki­min sız­dır­dı­ğı­nı bul­mak­tır, ce­za­lan­dır­mak­tır. Baş­ba­ka­n’­ın, hü­kü­me­tin he­def al­dı­ğı ma­kam ise ba­sın, ga­ze­te­ci­ler. Hu­ku­ki ve ah­la­ki açı­dan sız­dı­ra­nı he­def ala­cak­sı­n” de­di.

DEV­LET ELE­ĞE DÖ­NER

“Bi­zim dev­let teş­ki­la­tın­da da, giz­li bel­ge­ler­le il­gi­li gü­ven­lik ön­lem­le­ri sı­kı­dır, özel usul­ler­le ko­ru­nu­r” di­yen Öy­lem şöy­le de­vam et­ti: “Her­kes ula­şa­maz. Bu­gün bu­nu sız­dı­ran, ya­rın harp plan­la­rı­nı sız­dı­rır. Bel­ge­ler bir kez sı­zar­sa dev­let ele­ğe dö­ner. Bu bel­ge­ler öy­le ulu or­ta ma­sa üs­tün­de bı­ra­kıl­maz. Ka­sa­la­ra sak­la­nır. Giz­li bel­ge­ler, nor­mal do­lap­lar­da sak­lan­maz. İyi ko­ru­nan bel­ge­ler bi­le sız­dı­rı­lı­yor­sa, or­ta­da cid­di bir du­rum var­dır. Ak­si hal­de dev­let gü­ven­li­ği teh­li­ke­ye gi­rer.”

Ku­rum­lar ara­sı re­ka­bet ne­de­niy­le bel­ge­le­rin sız­dı­ğı id­di­ala­rı ile il­gi­li ola­rak ise Öy­men, “Zan­net­mi­yo­rum. Re­ka­bet ha­lin­de­ki­ler, ku­ru­ma de­ğil, hü­kü­me­te de de­ğil, dev­le­te za­rar ve­ri­r” de­di.

EZEL­HAN ÜS­TÜN­KA­YA / BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs