En Sıcak Konular

Adaylığı neden kabul etmediğini açıkladı

10 Aralık 2013 11:05 tsi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ile ilgili parti teşkilatının düşünceleri olduğunu ancak sağlık sorunları nedeniyle kabul etmediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan NTV/CNBC-e ortak yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Üçüncü çeyrekte yüzde 4.4'lük büyüme rakamını değerlendiren Çağlayan, "Raklamları dört dörtlük olarak değerlendiriyorum. Bu büyüme rakamını öngörüyorduk. Son çeyrekte de büyüme yüzde civarında olacak.

Büyümenin kalitesi son derece önemli. Bu yıl ihracatta istediğimiz hedefi yakalayamadık ama 2013 sonunda OVP tutacak.

1-9 Aralık'ta 7 iş gününde ihracat 3.6 milyar dolar, geçen yılın yüzde 23 üzerinde.

Türkiye büyümeli ama cari açığı büyüterek büyümemeli. Cari açığı azaltacak önemli kararlar aldık. En kötü şartlarda bile ihracatta geçen yılın  rakamlarını koruyacağız.

Merkez Bankası Başkanı ile zaman zaman görüş ayrılığı olsa da başarılı buluoyrum. Sayın Başçı 1.92'lik kur tahmininden pişman olmuştur. Merkez Bankası başkanlarının bir saygınlığı vardır.

Türkiye'den çıkmak isteyen varsa kura baskı yaparak ucuz döviz sağlanmamalı. Merkez Bankası'nın görevi kur rakamını belirlemek değildir" diye konuştu.

Siyaseti bırakacağı yönündeki haberleri değerlendiren Çağlayan, "Her şeyin gelip geçici olduğunu kendime felsefe edinen biriyim. Aslında ben siyasete girmek isteyen biri değildim. Sayın Erdoğan her türlü talebe rağmen 3 dönem konusunda ısrar etti. Her şey gelip geçici, her şeyin bir sonu var. Bırakmam gereken noktada bırakırım. Siyasete girdiğim zaman 'koltuğa oturduğum gibi onurumla, ailemle birlikte bu koltuktan kalkmayı nasip eyle' diye dua ettim. Ben bir sanayici, bir makine mihendisiyim. Biraz daha ailemle zaman geçirmek istiyorum. Sayın Başbakan'la görüşmedim ama siyasete girerken söylemiştim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı konusunda da şunları söyledi: "Parti teşkilatımızın adaylığım konusunda duygu ve düşünceleri vardı. Bu benim adıma bir onur. Sağlık sorunlarım nedeniyle 5 yıl bu görevin beni zorlayacağını söyledim. Bir kalp krizi geçirmiştim. Başbakanımız da sağolsun anlayışla karşıladı."

ntvmsnbc

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs