En Sıcak Konular

Fransa sınırdışı etmede rekor kırdı

13 Ağustos 2007 23:59 tsi
Fransa sınırdışı etmede rekor kırdı Çeçenistan kökenli bir babayla oğlunun kendilerini, sınırdışı etmek için evlerine gelen polisten kaçarken yaralanmaları, Sarkozy’nin göçmen siyasetini yeniden tartışmaya açtı.

Trajik olayın kurbanı, Çeçen kökenli 3 kişilik bir Rus aile. Uzun süredir Fransa’da kaçak olarak, yani yasal ikamet izni olmaksızın yaşıyorlar. Polisler, Amiens kentinde oturdukları eve sabah erken saatlerde gelerek aileyi sınırdışı etmek üzere götürmek istiyorlar.
Ancak aile kapıyı açmıyor. Baba, Andre Dembsky, polislerin ısrarı üzerine 4’üncü katında oturdukları apartman dairesinden bir aşağıdaki daireye kendini atıyor.

12 yaşındaki oğlu Ivan da kendisini izlemek istiyor; ancak şansı babasının ki gibi yaver gitmiyor ve 4’üncü kattan aşağı düşüyor. Beyin travması geçirdiği anlaşılan Ivan’ın sağlık durumu ciddiyetini korumakta. Anne Natalia ise komşuları tarafından atlamaması için son anda ikna ediliyor.

Kaçak göçmenlere karşı adeta savaş ilan eden Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, olay sonrası üzüntüsünü dile getirdi ve olayın aydınlatılacağı sözünü verdi.

Sarkozy’nin Göç ve Göçmenlerden sorumlu bakanı Brice Hortefeux ise Çeçen aileye, Ivan’ın tedavisine Fransa’da devam edilebilmesi için 6 aylık geçici oturum izni hakkı tanındığını duyurdu.

SARKOZY ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ

Ancak bu karar, Sarkozy ve hükümetinin kaçak yabancılar politikasını eleştiren, insan hakları örgütleri ve sol muhalefet partilerini daha da çileden çıkarmış durumda.

Bu örgüt ve partiler Sarkozy’yi, kaçak yabancıları sınırdışı etme rekoruna oynamakla suçluyorlar.

Bu da bir ölçüde doğru denilebilir. Zira, Sarkozy’nin İçişleri bakanlığı döneminde, 2 yıl önce 20 bin, geçen yıl da yaklaşık 25 bin kaçak yabancı Fransa’dan sınır dışı edildi. Hükümetin bu yıl bu rakamların da ötesine gitmeyi hedeflediği söyleniyor.

Fransız polis sendikaları da yakalanması gereken kaçak yabancılar konusunda kotalar belirlendiğini gizlemiyorlar.

Sarkozy’nin, aynı zamanda kadim dostu olan Göç ve Göçmenlar bakanı Brice Hortefeux, daha birkaç gün önce, bu trajik olay öncesinde, medya açıklamasında, “Kaçak göçmenler Fransa’ya gelirken çıkışı olmayan bir yola girdiklerini bilmeliler” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler, öyle görünüyor ki, pratikte de uygulanmakta.

NTVMSNBC
 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs