En Sıcak Konular

Mandela son yolculuğuna uğurlanıyor

10 Aralık 2013 08:52 tsi
Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela için Johannesburg'un FNB Stadyumu'nda yapılacak resmi anma törenine 89 devlet ve hükümet başkanının katılacağı bildirildi.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao, Nambiya Devlet Başkanı Hifikepunye Pohamba, Hindistan Devlet Başkanı Pranab Mukherjee ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro Ruz, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck,

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i temsilen Prens Charles'ın da aralarında bulunduğu 89 devlet ve hükümet başkanının törene katılacağı kesinleşti. Törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil edecek.

Törenin ayrıntıları da belli oldu. Güney Afrika Hükümeti İletişim ve Bilgi Sistemi (GCIS) dairesinden yapılan duyuruya göre tören, "dinlerarası dua"
bölümüyle başlayacak. Daha sonra Mandela'nın iki yakın dostu ile torunu birer konuşma yapacak. Bunu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Afrika Birliği Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma'nın konuşmaları takip edecek.

Törende daha sonra sırasıyla ABD, Brezilya, Çin, Nambiya, Hindistan ve Küba devlet başkanları söz alacak.

Son sözü Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın alacağı tören, Psikopos Ivan Abrahams 'ın vaazı ve Güney Afrika Gauteng Bölgesi Başbakanı Nomvula Mokoyane'nin teşekkürüyle sona erecek. Törenin 15.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

Saat 11.00'de başlayacak ve Güney Afrika devlet televizyonu tarafından dünyaya canlı olarak yayınlanacak tören için stadyumda hazırlıklar gece de sürüyor.

cnnturk

Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs